11 december 2015

Trump tar Nationen med storm

Amerikaner instämmer med honom när det gäller att stoppa muslimer.

Media dreglade av förtjusning i tron att Trumps popularitet skulle göra en störtdykning efter uttalandet om att alla muslimer - turister så väl som “flyktingar”- borde nekas inträde till USA.

En ny rapport från Rasmussen visar i stället att 46% av troliga väljare skulle gynna en politik som hindrar att muslimska invandrare kommer in i landet, tills strängare procedurer kan genomföras, medan endast 40% skulle motsätta sig en sådan åtgärd.


White House sade att “Trumps förslag står helt i strid med våra värderingar som amerikaner," så det är uppenbart att Obama-administrationen inte känner sina “undersåtar”  så väl som de tror.
På grundval av denna enkät kan vi se att fler amerikaner - republikaner och demokrater - stöder Trumps idé att förbjuda införsel av muslimer till Amerika och nu när det är “marknadsundersökt” som en populistisk idé, väntar vi bara på att Hillary Clinton ska hänga på.

Det har hänt förut men vad pressen ignorerar är att Jimmy Carter stoppade alla iranska invandrare under den iranska gisslankrisen och att en president har stöd i lagen för sådana åtgärder och Carter  blev inte avskedad.

Immigrationslagarna innehåller flera punkter som förbjuder inresa för personer som innehar eller hyllar åsikter som inte står i överensstämmelse med vårt styrelseskick. Om man tex. ansluter sig till ett politisk trossystem som uppmanar till förstörelse av den konstitutionella republikanska regeringsformen, för att ersätta den med något annat,  kan man nekas inträde enligt gällande lag.

Det finns nog muslimer som ser islam som strikt religiöst. Dessa människor har inget otalt med en sekulär regering.  Det finns inga problem med dem och inte heller med andra människor som begränsar sin tro till det religiösa området.

Men det finns också en betydande andel muslimer som ser den islamiska "tron” som något mycket mer än religion.
  För dem är islam ett politiskt, ekonomiskt och juridiskt system som omfattar alla delar av både det offentliga och privata livet. Problemet med detta system är att det förnekar legitimiteten av andra konkurrerande idéer och de som utmanar eller nonchalera deras idéer döms till döden.

Vem som helst med detta tros-system skall avvisas enligt befintlig USA-federal lag.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

När ska idioterna i Vita Huset fatta att USA vill ha en annan politik mot islamisterna? Det bästa vore ju att samarbeta med Ryssland och göra slut på IS i stället för att hålla på med Obamas löjliga geopolitiska dynga som bara kommer att leda till en katastrof.

Benny

Anonym sa...

Det är inte IS som är problemet för Amerika, det är korrupta ledamöter i kongressen som låtit sig luras av Obama!
Precis som i Europa och framför allt Sverige så är det inte Putin som är problemet, det är de korrupta socialisterna som knäcker befolkningen.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.