15 januari 2016

Så går det till att rädda ett land!Den lilla ungerska staden Ásotthalom, som förra året invaderades av illegala invandrare, har ställt upp en staty av ärkeängeln Gabriel.

Ásotthalom var under belägring av tiotusentals muslimska migranter eftersom staden var en stor inkörsport till Europeiska unionen. Varje dag fraktade människosmugglare busslaster med migranter till staden, vilket störde livet för invånarna och hotade att helt paralysera livet i regionen.

Byggandet av gränsstängslet på den ungersk-serbiska gränsen, som borgmästare László Toroczkai förespråkade från dag ett, ändrade allt detta på ett ögonblick och livet i Ásotthalom normaliserades.

Idag är staden fridfull och lugn och ingenting påminner invånarna om det kaos som härskade i kommunen, eftersom gränsen är hermetiskt tillsluten och skyddad av den ständiga närvaron av gränsvakter.

Så ska det låta! Handlingskraftig borgmästares budskap till illegala immigranter: "Ungern är ett dåligt val. Ásotthalom är det värsta."

 

Det är en lättnad att Ungern fick upp sitt stängsel i tid. Men en besvikelse att resten av Europa inte verkar fatta någonting.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.