18 januari 2016

Martin Luther King-dagen

Jag har en dröm” (talet här) … de mest kända orden i Martin Luther King Jr. tal i hans strävan för mänskliga rättigheter. I dag firar USA återigen hans födelsedag - den dag som gjorts till en helgdag till hans minne.

Han var en amerikansk baptistpräst, född 1929 och han mördades 1968. Man började hedra hans minne ganska snart efter hans död och Reagan gjorde dagen till en officiell helgdag 1983.

Jag har tidigare skrivit ganska mycket om MLK både här och där och man skulle kunna tro att åtminstone alla vuxna amerikaner har lite hum om hans liv och öde …..men tydligen inte. ...och här är Marc Dices intervju från förra året, där han inte blir emotsagd när han påstår att M L King var den förste mannen på månen.Om människor inte vet vem Martin Luther King Jr var,  vet de inte mycket om någonting och det är inte konstigt att det är så enkelt att få dem att gå på alla lögner.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Googla : The Beast as a Saint

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.