06 januari 2016

Obama skriver egna lagar


Med tårar i ögonen införde Obama ytterligare regler för att avväpna det amerikanska folket - och tog hem ännu fler poäng vad gäller att göra Congress överflödig och nationen till en diktatur. Diktaturen består inte så mycket i begränsningarna vad gäller vapen, utan i Obamas översitteri och hans möjligheter att införa dem.

Republicans pressmeddelanden kritiserar omedelbart de nya direktiven men de kommer inte att lägga två strån i korset för att förhindra att de verkställs.  Republicans har all makt som krävs för att blockera Obamas diktator-fasoner men de saknar politiskt mod.
Vad de glömde att nämna var ett löfte om att stoppa finansieringen av Obamas agerande. Oavsett vad White House föreslår är det fortfarande Congress som håller i plånboken. Alla presidenters direktiv är bara en pappersbit, om inte Congress beviljar pengar för att genomföra det.

Rep. Tom Price (R-GA):

Presidenten ignorerar fullständig  de konstitutionella gränserna för sin egen myndighet. Detta är inte ett ansvarsfullt eller ett effektivt sätt att skydda säkerheten och tryggheten för det amerikanska folket. Obama-administrationen bör fokusera på jobbet för den verkställande makten, som är att upprätthålla landets lagar, inte skriva om dem.”

Helt riktigt. Price är ordförande i representanthusets budgetkommitté och kan göra något åt det, men tyvärr kommer han inte att göra det.
Vi vet att det inte kommer att hända. Ryan / McConnells omnibus styggelse gjorde det uppenbart att den skenbart republican-kontrollerade Congress kommer att finansiera alla aspekter av Obamas agenda - Planned Parenthood, amnesti för illegala invandrare,  mass-import av muslimska kolonister från terroristområden ….
De har redan godkänt ett regelverk av bestämmelser som tidigare hade förkastats av federala domstolar.

Genom att inte stoppa Obama gör Congress sig själv betydelselös.

3 Kommentarer:

Arlav sa...

Han är int eensma om att göra så..
Gatuskjutningarna i Gbg under 2014, ca 50 st, utfördes i ETT fall med ett legalt vapen..
Gissa en gång vilken grupp man ger sig på med hårdare bestämmelser?
Tips: Det är INTE de ILLegala vapenbärarna..

Anonym sa...

Förstår fortfarande inte.

Svensk MSM ger intrycket att vilken galning som helst kan köpa vapen bara det inte sker hos en vapenhandlare (som är skyldig att genomföra bakgrundskontroll) utan köpet sker privat eller på en mässa. Stämmer det detta? I så fall förstår jag om det anses behövas restriktioner.

Laglydiga och mentalt friska personer skall utan ytterligare prövning kunna inneha vapen både i USA och Sverige.

Erik

Anonym sa...

Skulle obamas liv vara mer värt en mitt? Sådant föreställer sig bara galna människor.
Fru Bill Clinton fungerar just nu bäst som draglok till andra icke vänsterskruvade kandidater. Hoppas obama städar upp GITMO så det blir rikligt med plats till honom och Fru B Clinton med följe.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.