27 januari 2016

Sverige gör sig känt i världen

    

Hela idén bakom vindkraftverk är att stoppa den globala uppvärmningen genom att minska mängden CO2 som går tillbaka till atmosfären från förbränning av fossila bränslen.

     I bilden ovan, nyligen tagen i Sverige, har det kalla vädret orsakat isbildning på bladen på ett vindkraftverk, vilket gjort att det stannat fullständigt.

     För att fixa "problemet" använder man en helikopter (fossilt flygbränsle) för att spraya varmt vatten (som värms  på denna iskalla plats med hjälp av en lastbil utrustad med en 260 kW dieselgenerator) på bladen för att av-isa dem.

   Flygbränslet, diesel för lastbilen, och oljan för att värma vattnet, skulle kunna producera mer el  (i rätt tid för att möta efterfrågan), än det isfria vindkraftverket någonsin skulle kunna producera. (Innan det fryser igen).
Den bifogade bilden är en metafor för hela den galna debatten om klimatförändringarna.

I årtionden framöver kommer detta foto ensamt att sammanfatta en era av dumhet, när rationellt tänkande, logik och sunt förnuft övergavs och enorma rikedomar och resurser i onödan offras.

från Whats Up With That

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Idiotin är monumental! Att bygga vindkraftverk på ett ställe som kräver ständiga avisningar under halva året? Suck!

Benny

Anonym sa...

Berit har tagit uppgifterna från Anthony Watts på Wattsupwiththat, som
vanligen är mycket korrekt.

Men han har inte riktigt förstått hur stor effekt ett sådant
vindkraftverk har: 2 à 3 MW. Blåser det måttligt ger det 1 MW. Utan att
räkna på det tror jag att avisningen "går ihop" energimässigt efter
kanske 20 timmar, inte efter 20 år.

Sprid inte bilden utan en sådan reservation.

Berit sa...

Jag är inte klok nog att avgöra om Watts har fel men det tar 1,5 timme för helikoptern att avfrosta en mölla och sen kommer frågan, Hur lång tid tar det tills den är frusen igen?
Om möllorna ska rädda oss från CO2 hur mycket alstrar en chopper under 1,5 timme?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.