02 februari 2016

1984 i Sverige


Internet underminerar möjligheterna för grupper, oavsett politisk övertygelse, att stoppa flödet av information. Man kan se det som den fria marknaden för information. Den fria marknaden decentraliserar kontroll och överför den till konsumenterna.

Internet är tekniskt decentraliserat.  Det är också socialt och ekonomiskt decentraliserat. Detta är anledningen till att Internet är så bra för enskilda personer.

Men som vi kunde se häromdagen är det möjligt för tyranniska regeringar att blockera vissa aspekter av Internet, men det visar sig också att det finns lösningar på hur man kan kringgå det.
Blockering av webbplatser verkar inte vara effektivt vad gäller spridningen av information. Regeringar kan hindra att vi har tillgång till vissa web-platser men det innebär också att vi ständigt påminns om att regeringen styr våra liv. Det är ytterligare ett exempel på tyranni, ytterligare en påminnelse om att individer inte tillåts att göra sina egna bedömningar.

Här är en ypperlig, detaljerad beskrivning över hur vissa nyhetsartiklar bara kunde ‘försvinna”

9 Kommentarer:

Evot sa...

Det som kan vara besvärande, och göra att blickarna riktas mot regeringen, är att i mars 2015 utsåg regeringen Anette Novak att leda den statliga medieutredningen. Enligt kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (Mp) ska utredningen leverera ”drastiska förslag” för att vända den pågående medieutvecklingen och bland annat börja titta på ”etiska sökmotorer”.

En ”etisk sökmotor” är ingenting annat än en censurering av internet för svenska IP-adresser. Blockering, eller att kraftigt försvåra rätten att fritt ta del av information, är ett logiskt första steg i denna riktning.

http://ledarsidorna.se/2016/02/nagon-bor-finnas-men-var/

Anonym sa...

Länken i sista blogg-meningen är bra! ("Här är en ypperlig...") Jag är inte tekniker, men förstår ändå. – Man kan alltså stoppa vissa artiklar i Sverige. Men det får mig ändå inte att tro på svenne-bladen...
- Det började för mig när USA bombade Saddam i Irak (okt 2002). [Invasionen kom mars 2003.] Jag följer nyheterna utomlands, och visste att det DN sade inte stämde. Man släppte fram Guillou t.ex.: "Ska ännu en miljon barn dö för att Bush ska få billig bensin." Eller Stefan Jonson: "Hur kunde (Bush) göra så fel att det nu är (han själv) som för allt fler tycks förkroppsliga det värsta hotet mot mänskligheten?"
- Irak har blivit ett elände. Men eländet tog verklig fart under Obama, när han drog tillbaka de amerikanska trupperna. Vi förstod inte då hur islam kan bli, om man får göra som man vill, utan någon diktator över sig.
/ SD

Argus sa...

Internet eller mer riktigt IP-protokollet började som ett projekt inom det amerikanska försvarsdepartementet och designades för att kunna motstå en kärnvapenattack. Därav den decentraliserade och dynamiska utformningen. Det här gäller själva överföringen och den baserar sig på IP-adresser.

Nu är det väldigt få som använder sig av rena IP-adresser för sitt surfande och därför behövs en adressuppslagning för ett användbart Internet som bland annat svenska myndigheter använder i sina försök att blockera vissa sitter på nätet genom att omdirigera dessa till annan adress. Det är dock inte gjort i detta fall då det bara är vissa sidor som är onåbara från svenska IP-adresser. Detta innebär att det sker i webbservern inklusive distribuerade kopior av den och det skulle kräva en betydande insats om det görs på annat ställe än på siten ifråga.

Evot sa...

Den regeringslojala utredaren Anette Novak negligerar både anda och regelverk i yttrandefrihetsgrundlagarna och måste stoppas, menar tryckfrihetsexperten Nils Funcke.

http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/nya-presstoedet-oeppnar-foer-kontroll-av-journalister-21003

Anonym sa...

Inom regeringen förbereds nu den proposition som skall bereda vägen för värdegrundsbaserad yttrandefrihet.

Denna form av yttrandefrihet säkerställer att ingen rättänkande individ någonsin riskerar att uppleva någon form av kränkning.

Alla blir glada.

Erik

Anonym sa...

Allt sade att Trump skulle vinna klart i Iowa. Republikanernas primärval.
Men så vann Ted Cruz, Texas, 28% mot Trump 24%. Mot alla odds.
Men i news.google.se läser man nu kl 11 överst:
"Hans bedrift är makalös." Demokraternas Bernie Sanders, alltså. 50-50 mot Hillary. SvD.
"En makalös bedrift av en uttalad socialist". Sanders igen. DN.
"Trumps reaktion: Jag är hedrad." AB.
"SvD följde demokratiska socialisten Bernie Sanders och ultrakonservativa Ted Cruz på upploppet inför första primärvalet i Iowa"... Ack ja.
Jag brukar läsa DN på biblioteket. Dvs jag läser ju inte mycket, bara konstaterar att "jaså där är dom". Ledare, debatt... Som "1984", alltså..
/ SD

Berit sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Sweden: Death by Immigration. Ingrid Carlqvist skriver på Gatestone Institute. 4 sidor A4. En god sammanfattning.
http://sv.gatestoneinstitute.org/6215/flyktingbarnen-invaderar-sverige
- Finns inte utlagd på svenska. Men 23 juli 2015 skrev hon t.ex.: Många av oss har order om att hålla tyst. Det är tjänstefel att exempelvis kontakta Migrationsverket och avslöja att man vet att någon av de boende har ljugit i sin asylansökan." — Signaturen "Isak" som arbetar på ett hem för ensamkommande barn. [ http://sv.gatestoneinstitute.org/6215/flyktingbarnen-invaderar-sverige ]
/ SD

Anonym sa...

Rätt Carlqvist-länk (engelska):
http://www.gatestoneinstitute.org/7363/sweden-death-by-immigration
Sorry.
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.