25 februari 2016

Apple's straffarbete


Efter att FBI insett att de inte kunde hitta San Bernardino mördarens lösenord utan att äventyra innehållet i hans iPhone kontaktade de Apple för att få hjälp att hitta ett sätt för dem att hjälpa FBI utan att kompromissa säkerheten på Internet. Det misslyckades.
När förhandlingarna bröt samman, gjorde USA:s justitiedepartement (DOJ) - (16 Februari 2016, två och en halv månad efter massakern) en hemlig ansökan till en federal domare för en husrannsaknings-order för möjlighet att få tillgång till innehållet i mördarens iPhone.
 

Arresteringsordern beviljades felaktigt, enligt Domare Napolitano,  eftersom Apple inte fått meddelande om DOJs ansökan.  Bara det är tillräckligt för att ogiltigförklara ordern.  
"Men genom ett “misstag”, har DJO fått den mest unika husrannsakningsorder jag någonsin har sett under de 40 år jag har sett dem," skriver Napolitano.

Här har byrån övertalat en domare att utfärda en husrannsakningsorder för en sak som inte existerar, genom att tvinga Apple att skapa en nyckel som FBI är oförmögen att skapa själv.
 DJO begär att Apple ska hacka sin egen produkt och därigenom ge möjlighet för alla, att göra samma sak.

Hela Napolitanos artikel här.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Tack Berit! Du klär av socialisterna och blottar dom för all sin ömklighet. "Judge Andrew Napolitano" har helt klar för sig vad saken gäller, den enskildes bättre rätt än det socialistiska kollektivets!!!!
Tack och lov för internet, vi såg inslaget med domaren, marxisterna och nyrasisterna på SVT skulle aldrig drömma om att visa det.
SU

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.