05 februari 2016

Caucus och Primary


New Hampshires primärval, även känt som nationens-första-primärval, kommer att hållas tisdagen den 9 februari 2016. Det kommer att vara det första verkliga primärvalet efter Iowa-caucaus,  som rent tekniskt inte är detsamma som ett primärval.  Till skillnad från Iowa - där valmötet (caucaus) väljer delegater till County Convention, som sedan väljer delegater till en State Convention, som sedan väljer delegater till Nationell Convention - väljer deltagarna i New Hampshires primärval de delegater som kommer att tjänstgöra direkt vid de nationella Party Conventions, som utser de slutliga kandidaterna.  En av de viktigaste skillnaderna mellan caucus och ett primärval är att caucus organiseras av de politiska partierna, medan primärval vanligtvis anordnas av den styrelse i staten som anordnar vanliga val.
Hela förfaringssättet är förfärligt rörigt och lämnar stort utrymme för fusk och svågerpolitik, som vi personligen upplevde när vi var aktiva i valarbetet för Ron Paul,  2012.

Valet i Iowa var överraskande ur många synpunkter men något som inte nämns, oavsett vilken kandidat man sympatiserar med, är att ingen av de kandidater som kom in på andra plats är verkliga representanter för det parti där de söker nominering.

Bernie Sanders, som kallar sig  "demokratisk socialist," vann sin plats i Senaten genom att kandidera som “oberoende”. Visst, han röstar med Democrats och många av hans politiska positioner passar lätt in i Donkey-partiets tält, men det är häpnadsväckande att han är den som skrämmer Clinton från vettet.

Samma sak med Donald Trump. Han har registrerat sig för att rösta med både Dems. och Reps. i det förflutna och är en stolt supporter av universell sjukvård - inget som en verklig Republican står för. Det heliga partiorganet National Review, publicerade ett helt nummer, “Mot Trump”, där de på alla sätt framhöll att han är ett ”hot mot amerikansk konservatism" och han ärvde sina pengar!

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.