10 februari 2016

Hillary erkänner sig besegrad


Efter decennier av planering och manipulering för "sin tur” i Oval Office förlorade Clinton i New Hampshires primärval.  Sen. Bernie Sanders vann övertygande, 60% mot 38%  och Hillarys bitterhet över förlusten och över de urusla röstnings-siffrorna börjar visa sig.

Det måste vara svårt för henne att hålla masken.  År 2008 förlorade hon mot en okänd, oerfaren kommunorganisatör som heter Barack Obama och nu körs hon över av en 74-årig socialist som ser ut som en muppet .

  I sitt tal i går kväll, med Bill och Chelsea i bakgrunden, talade hon om sitt problem att dra till sig unga väljare och hur "arga" människor i landet är.
(Tack och lov var Chelsea tyst denna gång och kallade inte Sanders för President)

“Folk är arga. Men det finns också hunger. De är hungriga efter lösningar. Vad ska vi göra? ", sade Clinton.
"Jag vet att jag har en del arbete att utföra, särskilt bland ungdomar. Även om de inte stödjer mig just nu, stöder jag  dem ... Det är inte att du blir nedslagen som räknas, det är om du kommer tillbaka som är betydelsefullt.”

Breitbart karakteriserade resten av Clintons tal som "argt” och “skränigt.” I vad som verkade som en sista desperat vädjan till South Carolina svarta väljare,  gormade hon sedan om hur afroamerikanska föräldrar oroar sig för att deras barn trakasseras och "skjuts”. Hon inkluderade också familjer som är rädda för att invandrarverket ska knacka på dörren. 

Clintons förlust mot Sanders var inte liten och vad värre är ; en ny CNN opinionsundersökning visar att Sanders slår Clinton  med 87-9 procent bland 18-till-34-åriga kvinnor.   Dessa siffror är helt enkelt häpnadsväckande och visar att kvinnan som trodde att bordet var dukat för henne kan gå hem.
8 Kommentarer:

elina sa...

Sanders är 74, fyller 75 i september.
Hur som helst, det var häftigt. Bye, bye fru Clinton!

Berit sa...

Tack Elina, du har rätt. Jag skrev 79 men ska ändra nu.

Argus sa...

Kommer osökt att tänka på:

"You can't hide your lyin' eyes
And your smile is a thin disguise
I thought by now you'd realize
There ain't no way to hide your lyin eyes"

Anonym sa...

Sanders fick 60% av rösterna i New Hampshire, Hillary 38%. 13 delegater mot 9. 2 oklara.
- Men det här är Demokraternas primärval. Man har också 8 "superdelegater", som gör som de vill. Som partiet vill, förmodar jag.
- Och av de 8 ska 6 rösta på Hillary. Hon stöds alltså av 9+6=15 delegater. Mot Sanders 13. (2 superdelegater lovar ingenting bestämt.)
- Och efter Iowa och NH har Hillary stöd av 394 delegater -- valda av folket, eller superdelegater.
- Sanders? Han stöds av 42.
http://dailycaller.com/2016/02/10/hillary-earns-more-new-hampshire-delegates-than-sanders-after-loss/
/ SD

Berit sa...

Hela systemet är så riggat och ruttet.

Mark Twain: "If voting made any difference they wouldn't let us do it.”

Anonym sa...

Hillary - Sanders ... Finns också hos WND.
- Rush Limbaugh: "Vad är det här för system? Hillary ger sig in ... och förlorar med 22%. Och så lämnar hon staten med 2 delegater mer än Sanders!
"Sanders talar alltid om att systemen är fixade -- att ekonomin är fixad, och Wall Street är fixat. Vänta bara tills han förstår att New Hampshire också var fixat!"
http://www.wnd.com/2016/02/hillary-wins-more-delegates-despite-getting-skunked/
/ SD

Knute sa...

Sanders - har ett mål med sin kandidatur. Att göra USA till ett nytt Sweden, och det är den största skräcken för hela USA.

http://soldatmamma.blogspot.se/2016/02/sanders-har-ett-mal-med-sin-kandidatur.html

Anonym sa...

Det kunde vara intressant att få publicerat namnen på alla dem som skall brinna i helvetet om man inte röstar på Mrs. Bill Clinton

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.