08 februari 2016

Hillary måste stoppas


Man brukar säga:”Varje val handlar om framtiden för Högsta domstolen och konstitutionen. Den här gången är det sant.”

Något som det inte pratas särskilt mycket om under den här val-cirkusen är att presidenten tillsätter domarna i Supreme Court och oavsett vilka frågor man tycker är viktiga, har högsta domstolen sista ordet vad gäller grundlagen

Domare Ruth Bader Ginsburg är nu 82, Antonin Scalia och Anthony Kennedy,båda 79, och Stephen Breyer, 77, och det är möjligt att de går i pension under nästa president första mandatperiod.

Det innebär att den rätt balanserade fördelningen kan förändras dramatiskt.
"Om en Republican får byta ut de två äldsta democrats blir det en solid konservativ domstol, (5-4)  Om en democrat blir president och utser ersättare för de två äldsta på republican-sidan, blir det också en dramatiskt förändrad domstol och i så fall en solid 5-4 democrat-majoritet. "

Bill Clinton gav oss en skrämmande påminnelse om det i förra veckan; “En av anledningarna till att ni bör rösta på Hillary är att nästa president kan få en till tre möjligheter att tillsätta domare till United States Supreme Court, och vi kan ändra en hel del då”

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.