05 februari 2016

Kamrat Bernie är bara ett symptom på vår dödliga sjukdom

 Under ett av sina politiska massmöten uppmanar presidentkandidat Bernie Sanders publiken att dela med sig av sina snyfthistorier om hur bedrövligt livet är och här är vittnesmål från en kvinna “som hulkande förklarar hur hon skäms for att hon inte kan försörja sin familj utan hjälp från sina föräldrar. "Jag har levt på mindre än $ 12.000 under en tid på grund av funktionshinder och det är så svårt att göra något utöver att betala räkningar, sade hon. "Du skäms hela tiden ... när du inte kan köpa presenter till dina barn, det är riktigt, riktigt svårt.  Jag arbetade tre, fyra, fem jobb ibland, alltid för minimilön ... Jag har en examen. Skild. Och medan jag väntar på att få handikapp-ersättning måste mina föräldrar stödja mig. Det är väldigt svårt. "

Hela salen applåderar. 
Jag är alltid väldigt misstänksam när man bara “råkar” hitta någon i publiken som passar in i manuset. Vi har sett från en annan democrat kandidat hur sk. spontana frågeställare placerats i publiken. 
Men låt oss anta att denna anonyma kvinna “är på riktigt”….är det någonting av det hon säger som är värt att applådera?

Sanders tackar henne: “Det är inte lätt att stå upp och säga detta”, men jag påstår motsatsen. Det är typiskt för socialister/kollektivister att gnälla över att andra inte betalar för dem.

Det är uppenbart att kvinnan i fråga inte saknar mat på bordet och hon har tak över huvudet.
Det hon klagar över är att hon inte har råd att köpa prylar, som presenter till sina barn. Att flytta in till sina föräldrar och få hjälp av dem var en gång helt naturligt i USA.  Det stärker familjebanden och det stärker också vårt oberoende från staten - vilket är exakt varför socialister ogillar sådana arrangemang. Det är mer hedervärt att låta skattebetalarna stå för fiolerna.

Hon säger också att hon är skild. Var finns pappan till barnen? Skilsmässor inte bara förstör kärnfamiljen, det gör också alla inblandade fattigare och kollektivisternas svar är naturligtvis mer statlig inblandning. Att bryta sönder kärnfamiljen passar deras agenda…ensamstående mammor är fattigare och mer statligt beroende än gifta. 
Om kvinnan förblivit gift är det troligt att hon haft ett eget hem i stället för att bo hos mamma och pappa.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.