12 februari 2016

Muslimsk flykting attackerar restauranggäster


En muslimsk man från Somalia, troligen en flykting eller son till en flykting, attackerade besökare på en restaurang som ägs av en kristen israelisk arab i Columbus, Ohio. Detta hände i går natt men polisen vägrar att offentliggöra den misstänktes namn.

CBS News var först med att identifiera angriparen, som en somalisk man vid namn Mohammad Barry.  Han kom in i Nasaret Mediterranean Restaurant med en machete och började hugga människor.
Han gick fram till varje bord och och angrep gästerna, “En man låg på golvet och blödde,  det var blod på överallt. Det var hemskt. Det var ett blodbad. "
Fyra personer skadades i machete-attacken, en kritiskt.

Ägaren till restaurangen, Hany Baransi, är en kristen arab från Israel.
Två män lämnade restaurangen och ringde  9-1-1 medan en annan man kastade stolar på angriparen. En annan gäst försökte nå någonting bakom disken och då flydde jihadisten. Han sköts av polisen efter en fem-mile biljakt.

Columbus är det näst största somalisk-amerikanska samhället efter Minneapolis.
Inkörsporten till USA för somaliska medborgare är genom ett speciellt inflyttningsprogram. Den amerikanska regeringen har sedan 1992 arbetat med FN för att permanent placera mer än 110.000 somaliska flyktingar i dussintals städer i USA, inklusive Minneapolis, Columbus, San Diego, och mindre städer i Maine, Texas, Idaho, Washington, Georgia, Michigan, Colorado och Texas.

Mer än 99 procent av somaliska flyktingar är sunnimuslimer och FBI har bekräftat att åtminstone 40 unga somaliska män har lämnat USA sedan 2007 för att ansluta sig till raden av utländska terroristorganisationer , inklusive al-Shabab i Somalia och ISIS i Syrien.Kan ni se hur nödvändigt det har blivit att vara beväpnad?

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.