09 februari 2016

Nu är Träden skyldiga


En ny studie, publicerad i tidskriften Science, visar att utbredningen av barrträd i Europa har orsakat mer global uppvärmning. Resultaten utmanar den utbredda uppfattningen att det hjälper att plantera fler träd för att bromsa jordens stigande temperaturer. ...


"Två och ett halvt sekel av skogsbruk i Europa har inte gjort att klimatet svalnat”, säger en grupp forskare under ledning av Frankrikes Laboratoire des Sciences du Climat et de l’Environnement -

Medan Europas skogar har ökat med 10 procent sedan 1750, har kontinentens sommartemperatur stigit 0,12 grader Celsius (0,2 Fahrenheit). Forskarna säger att det till stor del beror på att många nationer har planterat barrträd, som tallar och granar, vars mörka färg fångar solens värme.
Träd, med ljusare blad, såsom ek eller björk, reflekterar mer solljus. Men snabbväxande barrträd, som används för allt från byggmaterial till massa har tagit över.

 Medlemmar av den globala uppvärmnings-kulten släpper ut lika mycket ofarlig CO2 som alla andra, och kultens höga prästadöme släpper ut mer än de flesta. Men jet-setters som Al Gore kan köpa sig förlåtelse genom “carbon offsets”. Pengarna hamnar främst i fickorna på giriga profitörer, men en del går också till att plantera träd, sk. ”koldioxidkompensation”.  Teoretiskt sett ska det balansera ett missförhållande som aldrig funnits.

Men oroa er inte, Trädplanterare. En annan studie kommer snart att bevisa att träd orsakar global nedkylning.
Under tiden får väl soldaterna bidra genom att kamouflera sig med grankvistar, eftersom Pentagon gett order till de högsta cheferna att införliva medvetenheten om klimatförändringar i stort sett i allt de gör, från att testa vapen, till utbildning av soldater för krig, till planer för gemensamma övningar med allierade. Man ska inrätta ett nytt lager av byråkrati - ett brett spektrum av "klimatnämnder och arbetsgrupper”- för att införliva kampen mot klimatförändringar i alla ”program, planer och strategier."
De säger att militären inte kommer att kunna upprätthålla effektiviteten om man inte följer direktivet att möta hotet,  som är baserat på “funktionsduglig vetenskap."

Klimatanpassning och Motstånd är helt i linje med president Obamas uppfattning att den globala uppvärmningen är landets främsta nationella säkerhetshot, eller åtminstone nästan. Obama säger att den globala uppvärmningen och dess efterföljande klimatförändringar inte ens ska diskuteras.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

0.12 grader? Och HUR har man kommit fram till denna exakta siffra när det inte existerat mer noggranna mätmetoder av temperaturen förrän en bit in på 1900-talet? Det hela är givetvis humbug och man måste nog vara otroligt naiv för att gå på denna nonsenspropaganda som klimatdårarna sprider.

Benny

Berit sa...

Det gäller att se till att få mer forskningsbidrag och för politiker att kunna höja skatterna

Argus sa...

Om mörk färg absorberar solljus i Europa är då den förda migrationspolitiken också klimatfientlig?

Anonym sa...

Skall nytillkomna asylanter från sydliga kontanter agera solfångare. Svår skatteekvation för socialister!

Berit sa...

Lägg skuldskatt på de bleka

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.