04 februari 2016

Nu lämnar de skeppet


Arkansas fd. guvernör Mike Huckabee, som vann i Iowa 2008, avslutade sin kampanj under nomineringsmötet och många andra väntade inte ens på de första rösterna.
Govs. Scott Walker, Wisconsin och Bobby Jindal, Louisiana, tidigare guvernörerna George Pataki, New York och Rick Perry, Texas och US senatorn Lindsey Graham, South Carolina hade tidigare kastat in handduken.

Republican-kandidaten senator Rand Paul meddelade på onsdagen att han hoppar av efter besvikelsen och motgångarna för medlemmarna av det frihetsivrande Tea Party..
"Det har varit en otrolig ära att vara med i denna  kampanj”, säger Paul. "Idag  kommer jag att sluta där jag började, redo och villig att kämpa för Frihet."

Senator Paul har en starkt grundstöd, och en hel del från sin fars lojala bas, men kunde inte få ihop tillräckligt för att konkurrera i detta dramatiskt annorlunda första race.
Paul hade stora förhoppningar på att kunna föra samman den frihetssträvande delen av partiet med den mer konservativa i en allians för att vinna White House, men som med alla andra kampanjer gick det åt fanders när Donald Trump blandade sig i loppet. Pauls genomsnitt var  9-10% i de nationella opinionsundersökningar i maj och juni, tills Trump meddelade att han ställde upp och det sög luften ur loppet för Rand Paul och han har legat på  4-5% efter det.

"Trumpkins" var inte det enda problemet för Pauls kampanj. Han har kallat sig en frihetsälskande Republican  men han är betydligt mer konservativ än sin far Ron. Trots att han också pratat om att avsluta kriget mot droger, har han aldrig helt anammat legalisering.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.