24 februari 2016

Politisk teater

Det kommer väl inte som någon överraskning precis att de flesta politiker är fulla av smörja och ändrar sin position när det blir politiskt fördelaktigt att göra det.

I denna video med Joe Biden från 1992 säger han klart och tydligt, att en president under sitt sista år INTE bör utse en ny medlem till Supreme Court!
Och han säger också att om president Bush nominerar en ersättare bör Senat-nämnden inte godkänna det.
Glömmer dessa idioter att det numera finns videoarkiv,  eller räknar de med att media kommer att skydda dem och inte ta upp det?
Tack och lov har vi Internet:
 Donald Trump vann stort i Nevada -  sin tredje raka seger. Den senaste sammanräkningen visar att Trump fått nästan 46 procent av statens röster med senatorer Marco Rubio och Ted Cruz fick cirka 24 procent och 21 procent, respektive.

Politico skriver att en majoritet - 57 procent av de röstande - är arga på regeringen.

Cruz påstår att hans är den enda som kan slå Trump.
Politico tror att det blir svårt, speciellt när man noterar att Trump har vunnit bland alla Republican-grupperna -  från konservativa till de mer moderata, religiösa och icke-religiösa, högutbildade och lågutbildade.

Vare sig man är en Trump-supporter eller inte, visar undersökningar att Republicans är ilskna.  Väljarna gav Republicans en svepande seger i de två senaste nationella valen, men de har slarvat bort möjligheterna i både The House och Senate.

Precis som Biden gör Cruz en helomvändning nu och säger att han ska samla ihop och deportera 12 miljoner illegala.
För bara fem veckor sedan avvisade han uttryckligen tanken på en utvisning av den typ som Trump föreslagit.
I åratal har han rutinmässigt undvikit alla frågor från journalister och från väljare om  vad han exakt skulle göra med människor som är här olagligt, men denna konversation utspann sig på Fox:

O'Reilly: Kommer du att låta gripa 12 miljoner illegala invandrare här och i så fall hur ska det göras?

Cruz: Ja, vi ska deportera dem. Vi bör bygga en mur, vi bör tredubbla antalet gränsvakter. Federal lag kräver att alla som är  här illegalt ska gripas och deporteras.

O'Reilly: Kommer du att verkligen leta efter dem?  Mr Trump säger att han ska se till att det blir gjort.  Kommer du att göra det om du blir president?

Cruz: Naturligtvis Bill.  Det är vad ICE (Immigration and Customs Enforcement ) är till för. Vi har brottsbekämpning som letar efter människor som bryter mot lagar, som arresterar dem och deporterar dem.
3 Kommentarer:

Anonym sa...

Trump University (NY) grundades maj 2005 av Donald.
- Juni 2010 blev man tvungen att byta namn till Trump Entrepreneur Initiative. Det var "missledande eller t.o.m. olagligt" att kalla sig universitet, sade delstaten.
- I maj 2011 slutade man i praktiken att undervisa.
- Augusti 2013 öppnade NY process mot dem: Illegala affärsmetoder och "falska löften", menade man. Rättegången väntas börja i maj i år.
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Trump_Entrepreneur_Initiative
http://www.nationalreview.com/corner/432010/trump-university-scam

(Själv har jag inga definitiva åsikter om Donald. De är långt från Peking till USA. F.ö. träffade inga studenter Trump himself, säger NRO...)
/ SD

Anonym sa...

Donald Trump's framgång förklaras bra av Dick Erixon, som visar vad Peggy Noonan och James Taranto säger i Wall Street Journal.
- I grunden är det en konflikt mellan "de trygga" och "de otrygga". Mellan de på Östermalm och Södermalm -- och de i Botkyrka. Vi möter "de trygga" i media. I Murveldalen (på Söder). Men bor man bortom Liljeholmen vet man hur världen är idag. Vet riskerna.
http://erixon.com/blogg/2016/02/vi-ser-nu-grasrotternas-uppror-i-europa-och-usa/

För att komma in på WSJ, googla på artikelns namn - Trump and the Rise of the Unprotected - så får du upp den där [först, i regel]. Därifrån får du hela WSJ-texten.
/ SD

Anonym sa...

En månad av islam och multikulturalism i Sverige: Januari 2016. Ingrid Carlqvist skriver hos Gatestone Institute. Engelska (finns inte f.n. på svenska). 6 sidor A4.
- T.ex. att Daily Mail flinade åt svenska myndigheterna som accepterat att Alexandra Mezher's mördare från Somalia var "15 år". -- Svenska murvlarna kallade sedan Daily Mail för en hat-sajt. (Liksom t.ex. Avpixlat och Fria Tider.)
http://www.gatestoneinstitute.org/7486/sweden-gay-rape-islam-multiculturalism
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.