11 februari 2016

Så går det till


Hillary Clinton väntas lämna New Hampshire med lika många delegater som Bernie Sanders, även efter det att han krossade henne i tisdagens primärval.

Sanders vann 15 delegater med sin 20-punkts-seger medan Clinton vann nio.
Men Clinton startade med stöd av sex superdelegater, som är statliga “parti-insiders” som fritt kan stödja vilken kandidat de vill.

Superdelegater kan ändra sig, så vissa av dem som nu backar upp Clinton kan byta till Sanders innan Democratic National Convention i slutet av juli.

(The Hill):
Efter Sanders framgång måste vi nog ta senator Sanders på allvar och titta närmare på hans agenda.
Om hans nominerings-seger följs av en vinst i november kommer det att innebära en massiv expansion av regeringen.
Wall Street Journal har följande att säga om Vermontsenatorns statism - en ideologi som förordar att all makt ska ligga hos staten.

Hans socialism är farsartad i ett land som inte har råd med de sociala försäkringar som de redan har bundit sig för - sk.entitlements … Herr Sanders är långt ifrån en radikal förändrare, utan är bara en fulländning av vad Democrats har erbjudit sedan clinton-eran, nämligen förnekelse. Ignorera problemet.
Om de tvingas erkänna, insisterar de på att det inte är ett problem eftersom de rika kommer att betala. Under tiden, kallar de varje förslag till reform ett angrepp på "otillfredsställda behov."

Han fungerar som försvarare av varje utgifts-intresse för vår över-förpliktigade republik. ... Bernie  med alla sina exotiska förevändningar, är bara en annan MaskinDemokrat.Democrat party har alltid betraktat den svarta befolkningen i USA som en pålitlig röstproducerar som de kan vända sig till vartannat eller fjärde år och vara säker på att de kommer att få 80 till 90 procent eller mer av deras röster, oavsett hur illa de har behandlat svarta dessemellan. Det kanske beror på att svarta mycket oftare är mottagare av de sociala program som tillhandahålls av Democrat-sponsrade allomfattande regeringar.  Statligt anställda på lägre nivå har också en osedvanligt hög representation av svarta.  Men den största anledningen är förmodligen att Democrat-politiker vädja till den svarta befolkningen varje gång det är val med löften och erbjudanden som sällan är verkliga, men de låter bra.
Nyckeln för Democrats är att se till att de svarta röstar så som de historiskt gjort,  vilket innebär åtminstone 80 procent democrat,  men det är också viktigt att de verkligen ställer upp och röstar och inte stannar hemma. Den största anledningen till att Barack Obama vann 2008, berodde på att svarta väljare deltog i rekordstort antal. Men om den svarta befolkningen inte stöder en democrat-kandidat, eller om de struntar i att rösta bli det mycket svårare för den kandidaten. Det är därför Bernie Sanders, en gammal vit man från Vermont, som vann stort i New Hampshire, överväger hur han kan generera entusiasm hos svarta väljare som knappt känner honom.
Det är därför som Bernie nu måste vädja till de svarta “ledarna” för att se om han kan locka till sig en grupp som allmänt tros vara i fickan på kandidaten Hillary Clinton.


10 Kommentarer:

Anonym sa...

clinton precis som bush, obama osv är ju ägda av bankerna, vilka sätter israels intressen framför amerikanernas. drf trump ställer till det. han har sina egna pengar..

Berit sa...

What ever! "skyll alltid på judarna"

Anonym sa...

Affischer från socialistiska, rentav kommunistiska ungdomarna (RKU) finns det gott om här. "Vi ska ta makten!" (Som Sanders...)
- Om de fick makten - vad skulle ske?
- Finns det något i vårt ytterligt komplicerade samhälle som de skulle klara?
- Jo. En tidigare redaktör är fastighetsskötare nu... Ja, kanske det.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Revolution%C3%A4r_Kommunistisk_Ungdom
/ SD

Anonym sa...

Jag skulle föredra att Hillary Clinton vann demokraternas nominering - huvudsakligen därför att hon har så mycket i bagaget och har ljugit så mycket och så många gånger att väldigt många amerikaner insett att hon inte är att lita på.
Bernie Sanders däremot är ett oprövat kort och jag tror nog att han kunde passera lika lätt som Obama slank igenom. Dessutom är han säkert inte en anti-establishment kandidat utan en sådan som den globala finanseliten vill ha nu när de sätter sista spiken i kista för det amerikanska levnadssättet. Fast det gäller förstås att låtsas att man inte gillar Bernie Sanders.
/SB

Berit sa...

“som den globala finanseliten vill ha nu när de sätter sista spiken i kistan för det amerikanska levnadssättet.”

Du har nog rätt SB, det är dags för sista spiken och det parti vars president sitter i OvalOffice kommer att få skulden. I nästa presidentval, om ytterligare 4 år kommer därför pendeln att svänga fullständigt åt andra hållet, så det kanske är bra om en DemoRat blir president nu.

Anonym sa...

Hillary Clinton och Partiet gav Sanders en lektion i socialism

Lisa/

Anonym sa...

Berit,
jag vill egentligen att Trump går mot Hillary och då tror jag att Trump vinner. Han kan verka så vulgär men när man lyssnar på vad han säger utan att se honom så inser man att han är ganska klar på vad det handlar om. Hans analys över åtminstone inrikesproblemen är ganska straight-forward.
Och sedan har jag inte givit upp att saker och ting i USA kan förbättras och att man kan riva upp allt det som Obama har förstört. Men då måste man ju känna sina motståndare.
/SB

Anonym sa...

The Coming Dem-aggeddon: Super-delegaterna, och Sanders vs Hillary. National Review skriver:
- Alla Demokratiska kongress-ledamöter är super-delegater. 240 pers.
- Alla Demokratiska guvernörer också. 20 pers.
- Vissa "framstående parti-ledare" är det. 20 pers.
- Demokratiska National-kommittén utser ytterligare super-delegater. 432 pers.
- Summa 712. - 2008 hade en super-delegat samma "vikt" för slut-resultatet [vem som blir partiets kandidat] som 10.000 väljare.

(OK. Men i Sverige bestäms väl också våra riksdags-kandidater av parti-ledningarna?)

http://www.nationalreview.com/corner/431218/coming-dem-aggeddon
/ SD

Anonym sa...

National Review igen: Våra Demokratiska vänner tycks ha lite problem med 'Demokratin'.
- Förre ordföranden i Democratic National Committee: Det var så förr med. 2008 vann Hillary de flesta folk-rösterna, men Obama hade super-delegaterna.
- Och så vidare. Kan vara värt att läsa.
http://www.nationalreview.com/article/431194/hillary-clinton-super-delegates-not-democratic-ticket
/ SD

Anonym sa...

Finland: För kallt, dålig mat, trött på att vänta... Tusentals irakiska flyktingar slopar planerna på asyl i Finland. - (Mycket få asylsökare från Syrien eller Afghanistan vill tillbaka.)
- Flera flykting-centra i Finland kan nu stängas. -- RT Russia
https://www.rt.com/news/332331-iraqi-refugees-ditch-finnish-asylum/

Förra året tog Finland emot 32.500 asylsökare. Men 4.000 har hittills dragit tillbaka sina ansökningar. "Somliga säger att de inte tycker om maten här, eller att det är för kallt, eller att de inte känner sig välkomna." -- Trade Arabia, Bahrein
http://www.tradearabia.com/news/MISC_300802.html
/SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.