22 februari 2016

Trump har ändrat amerikansk politik


Donald Trump vann lätt i South Carolina under helgen, men med en mindre marginal än tidigare vilket får trumpmotståndarna att hoppas igen. Hillary Clinton besegrade med knapp nöd Bernie Sanders i Nevadas Democratic Caucus.  Jeb Bush hoppade av och många tror nu att det sannolikt kommer att gynna  Rubio eller Kasich.

Det står redan klart att Rubio är det självklara valet för Republican Partys "elit” nu när Bush är borta, men tro inte att allt stöd  kommer att gå till Rubio.  En del av det kommer att gå till Trump!

Andra kandidater som återstår i tävlingen är John Kasich och han kan bli ett problem för Rubio i stater som Ohio. Ted Cruz har fortfarande ca. 20 procent stöd av Republicans.  Även om siffrorna inte ser så bra ut för Cruz är hans starkaste stater de som fördelar sina delegater proportionellt, medan Rubio och Trump går hem bäst i de stater där “vinnaren tar hem hela potten”

En solid majoritet av amerikaner, 54%, anser att landets ekonomiska och politiska system “arbetar mot dem", och den siffran har ökat under de senaste fem åren, enligt en Wall Street Journal / NBC enkät.
I samma studie, framgår det att nästan sju av 10 amerikaner är arga på regeringen eftersom den bara ”stödjer de som har pengar och makt”, som de i Washington eller på Wall Street”.  Allmänheten är så cynisk vad gäller de förtroendevalda, att 55% av “vanliga amerikaner" anser att de skulle göra ett bättre jobb för att lösa allvarliga problem.

Den här bilden visar hur hur kongressmedlemmar och guvernörer fördelar sitt stöd genom donationer.


Det är alldeles för tidigt att göra några svepande förutsägelser om hur den här tävlingen kommer att sluta. Förr i tiden var insamlade pengar, rekommendationer och ett känt namn goda indikatorer på valresultatet. Den här gången verkar åtminstone namnet vara ett minus i stället. Titta på bushkampanjen som till en början gick fram som en ångvält, men som pinsamt fallit samman trots tidigt rekord i insamlade pengar.
  Clinton, med 184 rekommendationer från guvernörer och medlemmar av kongressen står inför en verklig utmaning från Bernie Sanders, som fick bara två.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Ingen vågade ha en avvikande åsikt om Obama den gången det begav sig. Ingen vet fortfarande något om Obamas bakgrund. Trump är redan överkörd med skalpell och magpumpning. Den här gången gäller inte vad man har och det är bra nog. Vågar någon vettig människa ställa frågan, vad har Mrs. Bill Clinton har åstadkommit för Amerika eller amerikanen som är bra?
Nyfiken på svar.
SU

Anonym sa...

USA:s valkampanjer är (mycket) svåra att följa via svenska media.
- I National Review Online skriver man om Trump. Han vinner väljare i "arbetar-klassen"; de utan högskole-examen. I South Carolina fick han 42% av dem; Cruz (24%) och Rubio (17%) nådde inte riktigt dit upp tillsammans.
- "Reagan Democrats" var arbetarklass-väljare som inte var evangelikaler men som nu röstade med GOP, Republikanerna. Trump har samma grupp med sig.
- NRO:s artikel bygger på en (lång sådan) i The Atlantic. Länk hos NRO.
http://www.nationalreview.com/corner/431688/trumps-blue-collar-appeal
/ SD

Knute sa...

Trump använder just Sverige som ett migrationsskräckexempel under sin valkampanj. För varje medierapport om de muslimska massinvandringskonsekvenserna i Europa och Sverige får Trump fler anhängare.

http://avpixlat.info/2016/02/22/muslimer-och-sverige-ar-donald-trumps-basta-valarbetare/#more-169030

Anonym sa...

Se den här och gen henne en reservation i GITMO:
http://insider.foxnews.com/2016/02/22/judge-napolitano-rips-hillary-clinton-lying-kelly-file

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.