16 februari 2016

Vi lever i en underlig tid


Tänk vilken tillfällighet det var att man singlade slant i Iowa och Hillary “vann” 6 gånger i rad.
Tänk så bekvämt att  Domare Scalia, som var den som var mest konservativ och den som värnade mest om Constitution,  nu är död och Obama kan utse hans ersättare.
Sedan har vi Hillarys tidigare yttrande att "Obama skulle bli en bra domare” och hon skulle nominera honom om hon blir president.
Tänk om det var en fin vink? Obama skulle kunna nominera Hillary vilket ger henne en ursäkt att backa ur presidentvalkampanjen?
Republiken USA är död sedan länge. Det var död innan kudden hittades över ett ansikte i Texas förra helgen.
- Den "grundläggande omvandlingen” till en marxistisk tredjevärlden-diktatur  är nästan färdig.

Ann Coulter menar att Donald Trumps inblandning i politiken har betydelse för hur Republicans kommer att agera inför Obamas nominering av en ny domare:

"Om detta hade hänt för ett år sedan ... vi har sett hur Republicans har uppträtt tidigare. De är väldigt fega. De skulle förmodligen ha låtit det passera - Senatens Republicans skulle bekräfta vem som helst som Obama föreslår.  De skulle bara vrida sina händer. Sen. Lindsey Graham skulle leda det hela och tala om att det är presidentens rätt att besluta. Nu när Donald Trump har kommit in på scenen,  tror jag att Washingtons Republicans  kan vara på väg att fatta budskapet.
Om Republicans klantar sig och inte tar upp kampen, kommer Trump att få 10 miljoner fler röster”


Man spekulerar redan vilt över vilka Obama troligtvis kan utse:

Fd. justitieminister Eric Holder och nuvarande justitieminister Loretta Lynch är två av de mest kända namnen. Andra inkluderar fd.Massachusetts guvernör Deval Patrick;  New Jersey Sen. Cory Booker; Ninth Circuit Judge Paul Watford;  Minnesota senatorn AmyKlobuchar och Kalifornien Attorney General Kamala Harris,
De är alla antingen svarta eller kvinnor, eller som i Loretta Lynchs fall både och, vilket ger henne extrapoäng.

3 Kommentarer:

Martin sa...

Pat Buchanan skriver om det här. Han anser att republikanerna kan blockera utnämningen.

Anonym sa...

Flera kanaler har visat hur det gick till vid tidigare utnämningar, Obama, Schumer, Reid och Kennedy. Ingen följde förutsättningar eller ordningar som gäller. Alla är Demokrater och säkert delaktiga i KKK.

Berit sa...

Martin, jag har letat på nätet men lyckas inte hitta någonting från Buchanan

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.