12 mars 2016

Den stora lögnen

 Gallup, ett av de största opinionsundersökningsföretagen i världen, har publicerat en allvarlig anklagelse och kritik mot de officiella arbetslöshetssiffrorna, som rapporteras av Förenta Staternas Department of Labor.
Obama och Wall Street skryter med att arbetslösheten bara är 5,6%  och att den amerikanska ekonomin har återhämtat sig och de ignorerar verkliga data.

“Det finns inget annat sätt att säga det på. Den officiella arbetslösheten, som grymt ignorerar det långsiktiga lidandet bland de ofta permanent arbetslösa och de undersysselsatta, är en stor lögn. "


Så vilka är det som inte räknas i Department of Labors data om arbetslöshet ? Minst 30 miljoner amerikaner delas in i följande kategorier:

     Människor som betalas åtminstone $ 20 per vecka för ströjobb .
     Den kraftigt undersysselsatta. De som är högt utbildade men som arbetar bara 10 timmar i veckan.
     Den som inte har sökt jobb under de senaste fyra veckorna.

Det är 30 miljoner människor som inte redovisats i regeringens arbetslöshetsstatistik.  Med en befolkning på cirka 320.25 miljoner,  är det nästan 10% undersysselsatta som ska läggas ovanpå de officiella 5,6 procenten.

Enligt Gallup, krävs det åtminstone 30 timmar per vecka med regelbunden löneutbetalning för att räknas som ett “bra jobb”.  Endast 44% av den vuxna befolkningen har denna typ av heltidsarbete . Gallup hävdar att dessa 30 miljoner måste få riktiga heltidsjobb, annars försvinner den amerikanska medelklassen fullständigt. Han kräver också att media och makthavare börjar tala sanning om situationen.

1 Kommentarer:

elina sa...

I Sverige räcker det att arbeta en timme i veckan då är man inte arbetslös längre i statistiken. Däremot räknas även 15 år gamla som arbetslösa och de går ju kvar i skolan.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.