09 mars 2016

En anledning att rösta på Trump

En moderator vid den senaste Fox News Republican-debatten frågade Donald Trump om hans känslor för Vladimir Putin och visade en video där Trump säger: "Jag tror att jag skulle komma överens med Vladimir Putin." 
Putin har beskrivit Trump som "en enastående och begåvad personlighet och kallat honom en briljant  person, utan tvekan". Som svar sade Trump :” Det är alltid en stor ära att få komplimanger av en man som är väl respekterad inom sitt eget land såväl som utanför. Och i mina kontakter med Putin tror jag inte att vi skulle ha den typ av problem som vi har just nu."


 Videon visar ovanstående affisch, ”Trump-Putin '16 Make Tyranny Great Again!"
Det är en annons som GOp- kandidaten John Kasich har gjort och betalat för.  Det speglar GOP -etablissemangets uppfattning att Trump är alltför vänligt inställd till den ryske presidenten.

Donald Trump är den enda presidentkandidaten, (Rep. och Dem.)  som inte är en del av det politiska etablissemanget. Eftersom han själv betalar sin kampanj, står han inte i tacksamhetsskuld till några särskilda intressegrupper, särskilt inte sådana i det militär-industriella komplexet.
Han är en affärsman fokuserad på fastigheter och stjärna i en TV dokument-såpa och har ingen del i de neokonservativa försöken att kuva Ryssland för att Washington ska dominera världen.
 Trump ser amerikansk krigsintervention och ockupation runt om i världen - i länder som inte utgör något hot mot amerikanska medborgare - som ett slöseri med skattebetalarnas pengar. Han är den enda kandidaten som kommer att ifrågasätta kostnader och legitimitet i USAs åtagande i det kalla krigets reliker som Nato; och att fortsätta att stationera trupper i Sydkorea;  amerikanskt engagemang i religiösa inbördeskrig i Mellanöstern:  och att störta och döda sekulära diktatorer som man inte gillar (Hussein och Kaddafi); och hotet mot Ryssland genom att uppmuntra dess grannländer, Litauen, Lettland, Estland, Ukraina och Georgien att gå med i Nato och ge dem vapen och militära garantier att försvara dem.

USAs agerande riskerar att leda landet till  krig med Ryssland och eventuellt med tanke på insatserna  i Sydkinesiska havet också i krig med Kina.
Putin har sagt, "USA vill trycka ner Ryssland, för att lösa de amerikanska problemen på Rysslands bekostnad. Ingen i historien har någonsin lyckats göra det mot Ryssland och ingen kommer någonsin att lyckas."
Mer illavarslande säger han i ett tal på Valdai International Discussion Club i Sochi, “ Ryssland vill inte att kaos ska spridas, vill inte ha krig och har inte för avsikt att starta ett. Men Ryssland ser idag ett krigsutbrott som nästan oundvikligt, är förberedd för det och fortsätter att förbereda sig för det ... “

Är World War III oundvikligt?

Mer från Donald W. Miller här

6 Kommentarer:

Argus sa...

Klok strategi av Putin då man alltid ska hoppas på det bästa men bereda sig på det värsta.

Anonym sa...

Krig mot Ryssland är inte ett reellt USA-mål. (Och förvisso inte heller något Tredje Världskrig!) Nej, det stora problemet nu för oss alla -- Europa och USA -- är invandringen. Muslimerna, här i Europa.
- Problem, därför att våra ledare inte förstår vad som sker. De vet "ingenting" om islam.
- Redan Putins första presidentår innebar kamp mot de muslimska tjetjenerna. Han har fortfarande problemen med muslimerna - nedåt Kaukasus, och österut. 14% i Ryssland är muslimer, tror en forskare.
- Men Putin kan hantera detta. Det kan, som sagt, inte våra ledare. I Sverige, i Europa.
- Och murvlarna sedan...! Det är (t.ex.) helt fascinerande att se hur de som alltid kämpat för "kvinnans frihet" nu är helt sålda på muslimerna!
- De vet inget om hur kvinnor har det där imamerna styr. Vill inte veta.
/ SD

Berit sa...


Det kanske inte är deras mål men aktionerna kan mycket väl leda till krig. Ryssland har trupper i Syrien.
Turkiet och Saudies hotar att invadera Syrien och Turkiet är med i NATO

Knute sa...

I USA har folk bevarat förståndet och ser att Europa riskerar att bli som Mellanöstern. Därför röstar de på Trump.

https://www.document.no/2016/03/nar-folket-ikke-vil-bli-lurt-lenger/

Anonym sa...

William Perry, försvarsminister i USA 1994–1997, sade igår att "USA:s ointresse för Rysslands egna intressen ligger bakom de försämrade relationerna dem emellan".
- De första åren efter Sovjet's kollaps (1991) förbättrades relationerna påtagligt, även i fråga om det militära samarbetet.
- Men senare beslut försämrade dem: NATO utökades, fram till ryska gränsen, ett missil-försvar kom i östra Europa, och man stödde upproren i de gamla Sovjet-republikerna.
- I Washington kallade man Ryssland "en tredje-klass makt". Och det visste ryssarna.
https://www.rt.com/news/335070-us-russia-relations-perry/
/ SD

Ni vet vem jag är :D sa...

Socialistmedia och yrkespolitikerna är livrädda för bli utslängda av Trump, det tror jag amerikanerna längtar efter att få uppleva.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.