24 mars 2016

Fler idiotiska lagar


Polisvåld har uppmärksammats mer och mer under de senaste två åren, men det gör ju inte saken bättre att politiker hittar på nya idiotiska lagar som skapar förutsättningar för onödigt polisingripande.

En politiker i New Jersey, Pamela Lampitt (D-Camden) har föreslagit en ny lag som kommer att kriminalisera distraherat promenerande eller användandet av en mobiltelefon när man går. Lagen kommer att betrakta användning av en mobiltelefon på samma sätt om man ser på fotgängare som korsar gatan på annat än övergångsställen ( jaywalking), med böter på upp till $ 50 och upp till 15 dagar i fängelse, eller båda.

Under 2010 omkom 133 fotgängare i NJ.

“Om en person utgör en risk för andra i trafiken, oavsett om denne promenerar eller kör, bör det finnas en lag på plats för att avskräcka och straffa riskbeteende,“ säger Lampitt

Textning medan man går utgör inte någon betydande risk för någon annan än den person som textar och promenerar och det är inte regeringens uppgift att "straffa riskbeteende’. Det är inte bara en teoretisk synpunkt på vilken roll en regering har utan också en praktisk.
Varje lag skapar en möjlighet för regeringen att använda våld mot individer; att införa våld i situationer som inte är våldsamma och därmed öka risken för icke-våldsamma lagbrytare samt poliser som beordras att upprätthålla lagarna.

3 Kommentarer:

Knute sa...

Det som behövs är bättre koll på våra gränser, inte att avskaffa jaktutbildningar.

Skolverket föreslår att man tar bort jakten från dagens jakt- och viltvårdsutbildning på Sveriges naturbruksgymnasier.

https://sodermanland.sd.se/2016/03/24/sd-riktar-skarp-kritik-mot-forslag-om-att-avskaffa-jaktutbildningar/

Anonym sa...

Vad är den egentliga orsaken till detta förslag.
Betänk vad konsekvensen kan bli.
Kan USA kan Sverige

Anonym sa...

Jag anser att regeringen inte bör reglera vad människor gör mot sig själva, under förutsättning att det inte skadar någon annan. Det inte deras jobb att kriminalisera vad folk gör, bara för att de inte gillar det.
Den här lagen är bara till för att skydda den dumma från sin egen dumhet. Om man inte är smart nog att vara uppmärksam på vad som händer runt omkring medan man textar, kanske man förtjänar att gå in i en stolpe eller en bil?
Ska det vara polisens jobb att ge oss böteslappar för allt som anses farligt av en viss majoritet ?
Det finns oändligt många situationer där man kan bli skadad, så hur länge dröjer det innan polisen är överallt för att se till att vi är säkra, och om inte ser till att vi betalar till statskassan?
Lisa/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.