26 mars 2016

Glad Påsk!


Picture of the day

Enligt Bibeln dog Jesus på korset på fredagen och kom tillbaka till livet på söndagen. Det är därför det heter glad påsk. Äggen vi äter till påsken representerar enligt traditionen hans uppståndelse. Söndagar blev de kristnas helgdag.

Den som upptäckte att graven var tom hette Maria Magdalena. Hon var också den första som mötte den uppståndne Kristus. Utan henne hade det inte blivit någon kristendom och vi hade aldrig fått den genomgode och kärleksfulle Jesus som förebild.

Det är kristendomen som gjort oss civiliserade. Vi har lärt oss att be varandra om förlåtelse och bättra oss. Men i vår muslimskt korrekta tid är förstås ingen ansvarig för sina gärningar, alltid är det någon annans fel.

Lägg märke till att Jesus inte engagerade sig politiskt. Han var inte en Angela Merkel som tror sig vara en barmhärtig samarit när hon släpper in miljoner migranter i sitt land.

8 Kommentarer:

Anonym sa...

Synd att Du blandade in Frau Merkel i Ditt fina inlägg om årets största högtid. Det är ju det verkliga problemet, att politiker tror sig om att sätta sig Jesus ställe.
Glad Påsk!
SU

Knute sa...

SU, ja det var verkligen en stilbrytning! Jag har tydligen blivit påverkad av vår vulgära tid då inget kristet är heligt. Men även den mest inbitne ateist utropar förr eller senare ”min Gud, min Gud, varför har du övergivit mig” och hoppas på uppståndelse.

Anonym sa...

Ägg-bilden ska vara från Pécs i södra Ungern. För mig ser den så svensk ut! Inga höjder, kläderna kunde vara våra från 1820-talet, kyrkan från medeltiden finnas även hos oss.
- Kyrkan på torget i Pécs var en gång en moské. 1543 - 1686 härskade turkarna. Men namnet Pécs betyder "fem": år 871 hette den på latin Quinque basilicae (5 katedraler). På tyska: Fünfkirchen.
- Pécs fick Ungerns första universitet år 1367. Staden var europeisk kulturhuvudstad 2010 (+ Essen och Istanbul). Nu har den 156.000 invånare. -- Se där! Allt detta visste ni inte!
https://sv.wikipedia.org/wiki/P%C3%A9cs
/ SD

Knute sa...

Fem heter öt på ungerska. Namnet Pécs, uttalas pétsj, har kanske ursprungligen grekiskt ursprung, fem = penta. Till exempel heter fredag, den femte veckodagen, péntek på ungerska. Ordet kom förmodligen med kristendomen eller långt tidigare via slaviska grannfolk. Lördag = szombat, hebreiska shabbat.

elina sa...

Glad Påsk! Oavsett vad ni tror och hur ni firar är det viktigt att behålla våra traditioner.

Knute sa...

Muslim som önskade Glad Påsk blev knivmördad av "sina egna"

https://www.document.no/2016/03/onsket-god-paske-knivdrept-av-sine-egne/

Imre sa...

Tack för dina fina ord och det välbehövda "Glad Påsk" inlägget med bild.
Glad Påsk heter "Kellemes husvéti ünnepeket!" på ungerska. Under påsken hälsar man varandra även med orden: "Krisztus feltámadt! Valóban feltámadt!" Kristus är uppstånden! Sannerligen uppstånden!

Jacobssons tankar sa...

Matt 28:1 Efter sabbaten, i gryningen den första veckodagen , gick Maria Magdalena och den andra Maria för att se på graven.

Det var 2 Marior som upptäckte att graven var tom p å Påskdagen

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.