28 mars 2016

Lika barn leka bäst


Man kan inte undgå att se hur Obama märkbart har åldrats under sina sju+  presidentår.
Hans grånande hår, svårigheten att hitta ord när han talar utan sin teleprompter, eller bristen på flyt och klarhet när han försöker förklara sin administrations strategi,  allt ifrån ekonomi till mord och förödelse, som begås av muslimska terrorister runt om i världen.

Så det var glädjande att under förra veckan se hur helt avslappnad han var under sitt besök på Kuba och i Argentina. Det är tydligt att det är mycket enklare och trevligare att vara bland sådana som har en likasinnad ideologi och en gemensam tro på fördelarna med socialism, i stället för att vara bland själviska, kapitalistiska miljonärer och miljardärer som har jetplan och limousiner med chaufförer.

Det är mycket bättre att vara i ett land med kommunistiska revolutionärer som inte besväras av sådana olägenheter som en konstitution eller behöver observera grundläggande mänskliga rättigheter, som rätten till liv, frihet och strävan efter lycka.

Till skillnad från president Obama, har Castro-bröderna aldrig behövt befatta sig med sådana stressiga  olägenheter som yttrandefrihet,  medborgares rätt att bära vapen, rättvisa rättegångar, individens frihet, fria val, flera politiska partier, begränsade regeringsperioder….

Kuba och Argentina var "säkra platser” för presidenten, där han kunde slappna av och för en stund komma bort från konsekvenserna av sin politik och den där otäcka Mr. Trump.

2 Kommentarer:

Arlav sa...

Av media att döma tycks uppskattningen inte ha varit helt ömsesidig.
Castrosbröderna har ju sagt både ett och annat negativt om Obama..

Berit sa...

Castrobröderna måste hålla skenet uppe så att det inte verkar som de krusar för USA

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.