28 mars 2016

Många fler än vi tror


Enligt London Center of Policy Research’s “Encyclopedia of Militant Islam,” är ISIS bara en av 44 större terrororganisationer som får större makt i världen. “Det finns fler militanta grupper än någonsin tidigare”

ISIS får mest uppmärksamhet, eftersom det är den bäst finansierade gruppen för närvarande - men mindre kända grupper är ingalunda ett mindre hot. Enligt bokens författare, har ISIS för närvarande tillgångar på mer än 2 miljarder dollar och har möjlighet att betala sina soldater så bra att de är ointresserade av att ansluta sig till andra militanta grupper.

Förutom de 44 terrorgrupper som beskrivs i boken,  säger författarna att det också finns massor av mindre kända islamistiska extremistiska grenar som inspirerats av de blodbad som de större organisationerna åstadkommer.

"Militanta Islam är inte begränsat till Mellanöstern utan är en verklig internationell rörelse som har engagerat sig i öppet krig mot folk, stater och kulturer över hela världen”.

Författarna medger att islamisk terror orsakar mest skada i muslimska länder, men de säger att västerländska ledare bör överge sin “blåögda” politik när det gäller att hantera jihadist-hot.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Media-läsare vet ju att muslimerna i Belgien har det svårt; det var därför man tog i så hårt, förra tisdagen (22 mars).
- Ack ja. Muslimerna är c:a 5% av befolkningen i BE/NL – men står som mottagare av 40–60% av välfärds-budgeten där!
- Så varför arbeta, när välfärds-slantarna ger 70–80% av inkomsten? Plus att det är nästan en religiös plikt att inte stödja kaffir-staten med egna slantar.
- Det här har jag från Investor's Business Daily:
http://www.investors.com/politics/editorials/the-pernicious-myth-of-the-oppressed-european-muslim/

Sharia4Belgium nämns. Organisationen upplöstes, och ledaren dömdes till 12 års fängelse år 2015. Men man kan fortfarande se deras youtube "Sharia 4 Belgium - Taking over Belgium":
https://youtu.be/cZpYUMTr9KU
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.