28 mars 2016

Oavsiktlig konflikt

I Syrien kämpar trupper som beväpnas av Pentagon mot trupper beväpnade av CIA.


Olika delar av USA s krigsmaskin har börjat strida mot varandra på slätten mellan den belägrade staden Aleppo och den turkiska gränsen. Det visar verkligen hur lite kontroll amerikanska underrättelseofficerare och militära planerare har över de grupper de har finansierat och tränat i det bittra femåriga inbördeskriget.

Striderna har intensifierats de senaste två månaderna, när CIA-väpnade enheter och sådana som beväpnats av Pentagon upprepade gånger skjutit på varandra medan de förflyttat sig genom områden på norra utkanten av Aleppo, vilket bekräftats av både amerikanska tjänstemän och rebelledare.

I mitten av februari kördes en så kallad CIA-beväpnad milis (Fursan al Haq, eller Riddare av Rättfärdighet)  ut ur staden Marea, ca 20 miles norr om Aleppo, av Pentagon-stödda syriska Democratic Forces som trängde in från kurdiska kontrollerade områden i öster.

(mer här)

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.