07 mars 2016

Oförskämt att locka småflickor att ta kontakt med främlingar

Reklamtext för organisationen BRIS på ARLA-mjölk i Sverige februari 2016:

"Stora idoler har också varit små. På varje utvecklingssamtal i skolan fick Zara höra att hon skulle vara tystare, inte sjunga så mycket och inte tycka så mycket om allt. Idag hyllas hon istället för sin sång och sina åsikter.

Du som är under 18 år kan kontakta våra Bris-kuratorer via telefon, mejl eller chatt om du behöver prata om något som känns jobbigt. När du hör av dig till oss får du vara anonym och du behöver inte ens berätta vad du heter. Vi kan aldrig se varifrån du ringer, mejlar eller chattar och det syns inte på telefonräkningen att du ringt till oss."

Barnens Rätt I Samhället, med öknamnet "BarnaRov i Samhället", grundades i Köpenhamn 1969 (året efter ungdomsrevolutionen) med bakgrund i den mentalhygieniska rörelsen och påfallande i linje med de kommunistiska långsiktiga målen från 1963.

BRIS ville enligt egen utsago vara en femte kolonn och påtryckningsgrupp "mot föräldrar, skola och varje myndighet", eftersom de - helt odemokratiskt - alltid skulle ta 100% parti för barnet, antingen det hade rätt eller inte. BRIS stod således ideologiskt bakom rörelsen Barnmakt och lockade barn att rymma hemifrån.

World Federation of Mental Health och dess underavdelning, BRIS, avslöjades av Riksrevisionen 1975. Vad står den svenska BRIS för? en femtekolonn-cell av samma typ som den tidigare danska vars mål var att inskränka eller helt avskaffa föräldrarnas rättigheter?

Om jag inte minns helt fel skänkte Astrid Lindgren en nätt summa pengar till den svenska organisationen BRIS, som grundades 1971. BRIS har tydligen hjälpt "viljestarka" Zara framåt på arenan trots kamraterna.

Spydpigen

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Den lokala ordföranden för BRIS där jag växte upp hade tre barn. De var alla mobbare.

Maverick sa...

"Give me four years to teach the children and the seed I have sown will never be uprooted." Vladimir Lenin
BRIS, denna kommunistiska organisation, använder barnen för att dessa sedan skall påverka sina föräldrarna och andra vuxna att tycka tänka och rösta "rätt".

Argus sa...

"På varje utvecklingssamtal i skolan fick Zara höra att hon skulle vara tystare, inte sjunga så mycket och inte tycka så mycket om allt."

Ja, och? Förutom att det låter som amsagor så vill jag nog påstå att vi hade rekorderliga lärare förr.

Anonym sa...

Finns det någon organisation eller liknande, som hjälper svenska barn i nöd? Svar: nej. Barn placeras i hem där dom inte behandlas väl. T.ex. så får en förälder ensam vårdnad, föräldern kan misshandla barnet fysiskt och psykiskt, barnet får inte träffa den andra föräldern ensam i fem minuter ens för att berätta det. Ser det på nära håll tyvärr. Kan inte hjälpa till.
Aina

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.