11 mars 2016

Om man fortfarande är vänster när man passerat femtio år är man bra naiv

Ett hyfsat långt liv ger stöd för den kristna tesen om arvsynden. Alla har vi fått våra smällar och om man inte är ett helgon har man utdelat några. Att vara människa innebär inte nödvändigtvis att vara snäll eller att tro att alla människor är snälla. Men "forskare" från Södertörns högskola lever kvar i en pubertetsbubbla:

Sverigedemokratiska väljare har "sämre människosyn" än andra. Motivering: sverigedemokrater tror i större grad att folk är onda och egoister.

Med andra ord är sverigedemokrater mer realistiska och illusionsfria. Men tidningar och TV var inte sena att nappa på "nyheten". Det verkar vara brist på folk som kan tänka själva i den svenska offentligheten. Fisken ruttnar från huvudet och nedåt, hoppas folket kan stå emot hjärnstormen.

SDare har ”sämre” människosyn enligt studie från ”B-lagets specialskola”
8 Kommentarer:

Argus sa...

François Guizot lär ha skrivit "Celui qui n’est pas républicain à vingt ans fait douter de la générosité de son âme; mais celui qui, après trente ans, persévère, fait douter de la rectitude de son esprit". Fritt översatt och anpassat till vår tid; "Den som inte är socialist vi tjugo har inget hjärta, den som inte är konservativ vid fyrtio har ingen hjärna".

Betraktaren sa...

Jag såg denna "nyhet" någonstans på nätet igår men slutade läsa vid "Södertörns högskola" = trvärdighet noll!

Knute sa...

Merkels hemliga resebyrå:
Nu arrangeras alternativa busslinjer förbi Makedonien till Tyskland. Det arrangeras i Tyskland i tyska bussar.

https://danmark.wordpress.com/2016/03/11/nu-arrangeres-der-alternative-busruter-udenom-makedonien-til-tyskland-det-arrangeres-i-tyskland-i-tyske-busser/

Knute sa...

Sverigedemokraternas starka ställning beror på att partiet faktiskt haft rätt. Man har haft en verklighetsbeskrivning som är korrekt, medan andra partier flummat runt uppe på rosa, utopiska moln. Nationsgränserna är nu porösa som maräng.

http://erixon.com/blogg/2016/03/fokus-vart-gar-sverigedemokraterna/

Anonym sa...

Snabbare åtstramning av flyktingpolitiken; kanske ett tak för hur många asylsökande Sverige tar emot. Så kunde S-politiken ha sett ut, om Göran Persson hade fortsatt att bestämma. - SvD intervjuar honom idag 11 mars.
- "Han har egentligen bara en invändning mot höstens migrationspolitiska åtstramningar.
- "Det var helt, helt nödvändigt – men det gjordes alldeles för sent. Jag har förvånats storligen över att man inte gjorde det tidigare", säger Persson.
- Plus att han vill ha ett generellt förbud mot tiggeri. - Ja, det fick vi redan 1698. Det var Olof Palme som lät det formella förbudet försvinna: "Så'nt behöver vi inte nu längre." ( http://runeberg.org/nfci/0038.html )
- Man märker att Göran Persson umgås med vanligt folk. Inte bara med någon politiker-elit. Från SSU eller så.
http://www.svd.se/goran-persson-vill-forbjuda-tiggeri/om/sverige
http://www.svd.se/hoppas-verkligen-att-persson-inte-menar-det
/ SD

Anonym sa...

Daily Mail idag:
Two 10-year-old schoolgirls molested and a woman's trousers ripped off: Inside the sleepy Swedish town rocked by EIGHT sex attacks in three weeks by migrant men.
- A string of brutal sex attacks has left residents of Östersund, population 44,000, living in fear they could be next
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3485473/The-small-Swedish-town-terrorized-string-sex-attacks-eight-assaults-past-three-weeks-leaves-women-terrified-walk-dark.html

Och:
It's NOT racist to fear migration, says the Archbishop of Canterbury: Justin Welby believes it is 'outrageous' to dismiss public's genuine concerns about housing, jobs and the NHS
- Archbishop of Canterbury says people are entitled to fear migrant influx
- Said it was 'absolutely outrageous' to condemn those concerned as racist
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3486397/It-s-fine-fear-migrant-influx-says-Archbishop-Canterbury-Justin-Welby-believes-absolutely-outrageous-people-voice-concerns-condemned-racist.html
/ SD

Berit sa...

På den tiden jag bodde i Östersund fanns det tre regementen där, A4, I5 och F4. Staden hade ett stort överskott av unga män och jag hörde ALDRIG talas om att någon kvinna blev antastad.
Jag var heller aldrig rädd för att gå hem ensam efter en dans på Runeborg, som var innestället då.

Knute sa...

Att tro alla om gott är i dag att utsätta sig själv för livsfara. Vi är så fogliga, så politiskt korrekta, så auktoritetsbundna, så fega, så in i h-e angelägna att vara till lags att vi finner oss i vad som helst. Med samma förtröstan som judarna äntrade tågen mot dödslägren böjer vi oss för den ena feta smockan efter den andra och röstar glatt fram politiska partier som hatar oss och vars agenda det är att fortast möjligt byta ut oss mot människor från stenålderskulturer i tredje världen.

http://snaphanen.dk/2016/03/13/sondagskronika-vaara-liv-som-dhimmis/#more-185748

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.