04 mars 2016

Panik i leden


Nio månader kvar och valkampanjen står oss redan upp i halsen.  Det är  alltför många människor som säger  alldeles för mycket och i slutändan kommer inget av det att betyda någonting.
USA går åt helvetet - alla vet det och vi försöker alla på olika sätt att vänta ut resten av valperiodens trams utan att förlora förståndet fullständigt.

I en hastigt upprättad presskonferens ploppar Mitt Romney plötsligt upp som ett spöke för att racka ner på Trump. Det är riktigt lustigt att en karriärpolitiker som förlorat två gånger och använder sig av all den elakhet en god mormon kan ta till utan att svära offentligt - i stället för att dra lärdom av vad som sker och förstå att folk är trötta på karriärpolitiker och deras tjatiga dåliga skämt.

"Donald Trump är en bluff, ett bedrägeri," förklarade den misslyckades GOP-presidentkandidaten. "Hans löften är lika värdelösa som en examen från Trump University."

 Varvid Trump svarade:


Gingrich diskuterade Mitt Romneys anti-Trump tal igår och sade att det representerade de etablerade Republican-politikernas panik inför utsikterna att Trump blir kandidaten. “Det driver dem galna därför att han är en “outsider”, han är inte en av dem, han är inte en medlem i klubben, han är okontrollerbar, han har inte gått igenom riterna, han tillhör inte det hemliga sällskapet."

Människor blir mer och mer medvetna om att bluffmakarna och bedragarna är Republican och  Democrat-etablissemangets karriärpolitiker och att deras respektive löften har varit värdelösa under mycket lång tid nu - alldeles för länge.

Trump kan sägas vara många saker, men en sak är säker, han inte är en etableringspolitiker. Många skulle hävda att han inte är någon "politiker" alls ... åtminstone inte den typ som vi är vana vid (Romney, Hillary, Obama, Pelosi, ….).
Det är just därför som han gillas av så väldigt många. Folk är trötta på tomma löften från sina politiker.

Republicans har ingen att skylla på mer än sig själva. Sju år av tufft prat framför kameran och sedan fjäsk och undfallenhet för President Obama bakom stängda dörrar skapade Trump. Sju år av att spela bankfolket i händerna skapade Trump. Sju år av att hålla dörren på glänt för varje illegal invandrare skapade Trump.

Trump visade på avgrunden mellan Republicans retorik och deras agerande.
Mitt Romneys tal och agerande kommer  ytterligare att bidra till Trumps popularitet.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Nu vet jag precis hur etablissemanget tänker agera. För de som inte förstått det så har de globala olikarkerna, bankmaffian kring Federal Reserve praktiskt taget totalkontroll över både republicans och democrats - fast det skall inte folk förstå. The show must go on.
De är nu bekymrade hur de skall kunna stoppa Donald Trumps framfart, eftersom han inte låter sig styras av dem. En seger för Trump skulle ju kunna leda till lite avbräck i planeringen och genomförandet av New World Order och förstörelsen av USAs nationella självständighet.
Men så kom hela planläggningen upp i ljuset när Megan Kelly på Fox News intervjuade Mitt Romneys valstrateg 2012, som blivit påhoppad av Donald Trump för att hans valstrategi gjorde att Romney förlorade.
Megan Kelly frågade om han trodde att republikanerna skulle ställa upp en tredje kandidat vid sidan av Trump och Hillary.
Svaret kom omedelbart - självklart !!! Men då förstår man också Mitt Romneys konstiga agerande häromdagen. Han vill alltså bereda vägen för ytterligare en republikansk kandidat tillsammans med Trump. Då kommer de republikanska rösterna att delas upp på två kandidater och Hillary Clinton kommer att vinna. Men det spelar ju ingen roll för makthavarna "behind the scenes" om det blir en republikan eller demokrat - bara de har kontroll på presidenten.
Precis så här gjorde de när Woodrow Wilson blev vald till president 1912 och frågan om bildandet av Federal Reserve 1913 stod på spel.
Republikanen William Taft var sittande president och var favorit mot Woodrow Wilson, men inte önskvärd av vissa maktkretsar "behind the scenes". De övertalade då förre presidenten republikanen Theodore Roosevelt att också ställa upp som presidentkandidat. Detta gjorde att republikanernas röster delades upp på två olika kandidater varför den lättstyrde och medgörlige demokraten Woodrow Wilson blev president. Man kunde nu genomföra det största bedrägeriet någonsin mot USAs befolkning: bildandet av Federal Reserve.
Jag antar att de kan tänka sig att göra något liknande även denna gång - och då vinner Hillary Clinton. Vi får se. Men Donald Trump borde försöka genskjuta dem och offentligt avslöja deras planer, så att de inte kan sätta dessa i verket.
/SB

Berit sa...

Jag körde genom en förstad till Atlanta i morse - ett valdistrikt där majoriteten av befolkningen är svart och därför traditionellt röstar Dems. Till min stora förvåning såg jag mängder av skyltar som uppmanar folk att rösta på Trump - både på gräsmattor framför husen och vid affärer.

Anonym sa...

Ja, och desto större anledning att försöka splittra upp republikanernas röster på två kandidater, medan demokraterna bara har en - Hillary Clinton. Jag tror att Trump kör över henne om det bara blir de två. Hon har alldeles för mycket i bagaget.
/SB

Berit sa...


En annan tankegång är att oavsett vilket parti som vinner valet kommer USAs ekonomi att paja inom de närmaste 4 åren och det parti som har presidenten och majoritet kommer att få skulden. Alltså bättre att det sker när Dems håller i ratten och sedan kan Reps lova guld och gröna skogar och ta hem rubbet nästa gång.

Berit sa...

Här är en länk till de senaste valresultaten som visar Trumps ledning överallt sedan Mitt Romney hade sitt utbrott

http://www.realclearpolitics.com/epolls/latest_polls/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.