16 mars 2016

Super Tuesday II…


… är en av de viktigaste dagarna i hela den här valkarusellen.
Florida, Ohio, Missouri och North Carolina höll premiärval i går och mycket stod på spel för de återstående kandidaterna.
Donald Trump tog i stort sett hem rubbet. Kaisich vann Ohio, sin egen hemstat, men inte med särskilt mycket - resten gick till Trump. Hans slogan  “Make America Great Again” låter ju bra, men frånsett från  att bygga en vacker mur som Mexiko ska betala för, är det viktigaste i hans budskap att jobben ska komma tillbaka till USA igen.
Han lovar att ta tillbaka de utlokaliserade jobben från Kina, Japan, Mexiko, Vietnam etc. men hur det ska göras i praktiken och varför jobben exporteras till dessa länder i första hand talar man inte om.

Enligt Mr Trump orsakades det av inkompetenta förhandlare och egennyttiga politiker som gjort dåliga handelsavtal för att främja sina egna intressen i stället för det amerikanska folkets, men det är att förenkla frågan.

Överföringen av jobb, teknik och resurser från den industrialiserade världen till utvecklingsländerna är inte begränsad till USA, utan gäller för alla utvecklade nationer i världen och organiserades av FN redan 1966.
Arbetsnamnet är UNIDO,  (The United Nations Industrial Development Organisation and the Lima Declaration) och det är specifikt konstruerat för att åstadkomma den "progressiva" våta drömmen om global jämlikhet och en ny ekonomisk världsordning.
Det är det dokument som bekräftar en avsiktlig avindustrialisering och nedgradering av den utvecklade världen för att prioritera den "progressiva" agendan.

2 Kommentarer:

Knute sa...

Ett livskraftigt näringsliv klarar inte av massinvandring. På så sätt hänger Trumps budskap om en mur mot Mexiko och stoppad jobbexport till utvecklingsländerna ihop. Invandring till arbetslöshet och socialbidrag minskar den ekonomiska tillväxten.

https://danmark.wordpress.com/2016/03/16/vejene-til-enden-for-danmark-med-levedygtigt-erhvervsliv/

Anonym sa...

Powerline skriver 16/3 om Trump's utsikter: Han leder nu ifråga om antalet delegater, men har fortfarande långtifrån den majoritet han behöver för att bli Republikansk kandidat.
- Får han det, är saken klar: Han blir president-kandidat. Men får han det inte, så är det osannolikt att han utses. Det blir någon annan; Cruz, Kasich, Rubio...
- Om han blir kandidat, kommer somliga Republikaner avstå från att rösta. Andra röstar på honom, men stöder honom inte på annat sätt, genom pengar t.ex.
- Men Trump lär få en hel del väljare från Democraterna eller parti-lösa! "His appeal is basically non-partisan." - Och få Republikaner kommer att rösta på Hillary Clinton.
- Om han väljs, blir kanske följderna inte så stora. Han har inte varit politiker själv; han blir då beroende av rådgivare. Och dem lär han hämta från 'mitten'. Han själv är ju egentligen 'centrist'. - Säger John Hinderaker. -- Rätt tänkt?
http://www.powerlineblog.com/archives/2016/03/november-and-beyond-my-crystal-ball.php
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.