05 mars 2016

Vad vore Hillary utan Bill?


Hillary Rodham träffade en kille när hon studerade juridik.  Han visade sig vara en mycket begåvad politiker och valdes till president i USA.  Om hon blir USAs 45: e president, kommer det att bero på att hon var gift med nummer 42.

Kalla det tur,  kalla det ödet - kalla det vad ni vill, men det är definitivt inte en seger för feminism.

Man hör ibland att USA är ett så fantastiskt land eftersom alla har möjlighet att bli president - men vad är oddsen?
Att ta sig till den position där man kan anses som en möjlig presidentkandidat kräver ambition, massor av lyckliga omständigheter, de rätta kontakterna, villiga medbrottslingar och en vänligt inställd media. Det är massor av människor med politiska ambitioner som aldrig ens kommer i närheten.

Att ha rätt föräldrar hjälper också. Den äldre Bush hade en pappa som var senator, likaså Al Gore,  och JFK hade en pappa som närmast tvingade honom att bli president.
Tror någon att Trump skulle vara den mest framgångsrike republican-kandidaten om han varit en vanlig arbetare med en årslön på $50,000 eller att en en-termins-senator från Illinois skulle ha blivit vald, om han inte varit svart?

Det krävs också att man har charm, humor, är en bra försäljare och har moralisk flexibilitet - av vilket Hillary bara har det sista.

Vi vet naturligtvis inte vart hon hamnat om hon inte hade gift sig med Bill, men det troliga är väl i en advokatfirma i Chicago eller med lite tur, som delägare i en större advokatbyrå. Men att tro att hon på egen hand skulle ha utstrålning nog att ta sig till White House är orealistiskt.

Man kan tycka vad man vill om Bill och hans eskapader, men han är känd för att ha förmågan att få alla han talar med att känna sig speciella. Han är smart, charmig och humoristisk. Han kan verka patriotisk när det krävs,  ångerfull när det behövs, arg när det förväntas, och deltagande när det passar sig. Han kanske inte har alla dessa känslor men han vet hur man förmedlar dem.

Hillary å andra sidan är stroppig, lättstött, och (verkligen) arg.

Om Hillary inte var gift med Bill, skulle vi aldrig ha hört talas om henne.
3 Kommentarer:

Argus sa...

Eller kanske inte: ;-)

Bill and Hillary Clinton are driving near her home town. They stop to get some gas, whereupon Hillary recognizes the station attendant as a high-school boyfriend. After they drive off, Bill tells her, smugly, “See, if you’d married him, you’d be working at a gas station.” Hillary smartly replies, “If I’d married him, he’d be President.” (The New Yorker)

Anonym sa...

Bill Clinton skötte USA:s ekonomi bra! I den meningen att den federala budgeten under hans tid (jan 1993–jan 2001) hade överskott de sista åren, 1998 – 2001.
- Senaste överskottet dessförinnan kom 1969, då på 0,3% av BNP. Clintons överskott var 0,8%, 1,3%, 2,3% och 1,2% (år 2001, Bush).
- Bush drabbades av 9/11 och kriget mot de rätttrogna. Han hade bara underskott, på upp till 3,4% år 2004.
- Obama har fått större underskott: 9,8% (år 2009), 8,7%, 8,5%, 6,8%, 4,1%, 2,8%, och 2,5% (år 2015).

- Jag hittade detta på sajten https://www.whitehouse.gov/omb/budget/Historicals
och där på "Table 1.3, 1940-2021". Man får länken till en Excel-fil, som heter hist01z3, att plocka ner.
Eller se på den tydligare bilden (1991 – 2012; man säger McCain för åren 2009-2012!):
http://althistory.wikia.com/wiki/File:U.S._Federal_Budget_Surplus_Deficit_in_Billions_of_Dollars_since_1981_%28SIADD%29.png

- Se'n får man ju komma ihåg att en enad kongress kan styra ekonomin...
/ SD

Anonym sa...

Bra beskrivning av den hemska människan.
Anna

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.