13 mars 2016

Varsågoda, ta till vänster i åsiktskorridoren

   

"Europas flyktingkris börjar alltmer att likna en fatal drunkningsolycka. En person slänger sig i vattnet för att rädda någon som håller på att drunkna, men han glömmer att ta med sig något att flyta på, och riskerar att dras ner i djupet av det vettskrämda sprattlande offret. Välvilja utan eftertanke.

Hade det då inte varit bättre att vara realistisk redan från början? Varför skapade man inte en hållbar migrationspolitik, som fungerade från år till år, och som baserades på frivillighet och hade väljarnas stöd? Vi hade all information och all statistik till hands. Det hade kunnat gå. Nu är det för sent. Alldeles för sent."

avancemang.com

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Fatal drunkningsolycka! Precis vad det är!
"Varför skapade man inte en hållbar migrationspolitik"?
Då faller socialismen ihop som det korthus det är och avslöjas som det största bedrägeriet mänskligheten tvingats genomleva!
SU

Maverick sa...

@anonym
Bedrägeri är rätta ordet, eller som det heter på engelska http://www.connorboyack.com/blog/its-not-your-money-the-perpetual-ponzi-scheme-of-socialism

Anonym sa...

1988 kom Miljöpartiet in i riksdagen f.f.g. Och 20 nyvalda riksdagsledamöter dansade fram, från Söder till Helgeandsholmen, insvepta i gröna sjalar.
- Då samba, nu sorg. "Vi blev som dom andra. Miljöpartiets väg till makten" heter en bok av Maggie Strömberg (Atlas, 368 sid, 165 kr på Bokus). [Hon är annars journalist på Fokus.]
- I november 2015 stod statsminister och vice statsminister i Rosenbads konferenslokal. Fr Romson såg inte frisk ut. Löfven slog fast att vi nu måste få ett andrum i flyktingmottagningen. Nu måste gränserna täppas till.
- Och vice statsministern är fuktig i ögonen, snyftar till och får svårt att prata. "Romson gråter", twittrar journalisterna.
- Och politikerna drar slutsatsen "Akta er för ansvaret"... [Ja, det tycker man sig ha sett.] -- Niklas Ekdal recenserar i DN 17/3.
http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/maggie-stromberg-vi-blev-som-dom-andra-miljopartiets-vag-till-makten/

"2016 är Mp nere i brygga", läser vi i recensionen. "Men miljöfrågorna kommer inte att försvinna."
- Nej, inte så länge vår elit finns på Södermalm.
- Själv skulle jag kunna bidra med SMHI:s temp-siffror sedan 1722 - men det får bli till en annan gång.
/ SD

Anonym sa...

Sveriges välkomstmatta i trasor. Bloomberg (NYC) [upplaga 990.000] skriver om vårt land. Man besöker Arena Hotel i Halmstad. "Sport-baren är nu en halal matsal. Utomhus-poolen är avstängd och övergiven. Det är en bild som blir alltmer vanlig i Sverige. Välfärds-systemet håller på att knäckas under Europas största invandrar-våg sedan andra världskriget."
- Aida Hadžialić [f 1987 i Bosnien, flydde hit som fem-åring, nu minister i utbildnings-departementet] är rädd: "Om vi inte gör vad som behövs för att bevara människors visshet att skattemedlen används för rätta ändamål, börjar folk undra om det är värt att betala skatt. Och då skapar vi ett gap mellan människor. Det är inte svenska modellen, det är inte det Sverige vi känt till."
- Idag är svenskarna bland de lyckligaste folken på jorden. Medellivslängd 82 år (USA 80 år), o.s.v. Men men men... Stockholm (med 920.000 invånare) ska få plats för 2.810 nykomlingar [flyktingar, eller hur?] i år. Men man har helt enkelt inte plats. [Nåja: på Södermalm, Murvellandet?]
- Och om man har anställt någon, är det (efter ett tag) inte lätt att bli kvitt honom. Sådant gör att bara en av fyra flyktingar har hittat ett heltidsarbete efter åtta år. O.s.v.
http://www.bloomberg.com/news/features/2016-03-17/too-generous-for-its-own-good-sweden-s-welcome-mat-in-tatters
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.