21 april 2016

Ännu mer hyckleri


För några dagar sedan skrev jag om att HB2 lagen i North Carolina antogs och undertecknades av guvernören, som svar på en kommunal förordning i Charlotte, NC. som tillät transpersoner att använda vilken allmän toalett och omklädningsrum de ville, oavsett om de var ämnad för män eller kvinnor.  HB2-lagen åsidosätter stadens förordning och hindrar andra städer i North Carolina från att införa liknande åtgärder.

Kanada-baserade cirkus och teaterföretaget Cirque du Soleil har inställt sina kommande föreställningar  i Greensboro, Charlotte och Raleigh i North Carolina för att protestera mot statens Public Facilities Privacy and Security Act.
    "Cirque du Soleil anser att mångfald och jämlikhet för varje individ är mycket viktigt och motsätter sig diskriminering i någon form," förklarade gruppen på fredagen i ett pressmeddelande. "Den nya lagstiftningen HB2 i North Carolina är ett hinder i att säkerställa mänskliga rättigheter för alla."
    Cirque du Soleils återbud i North Carolina kommer efter att ett växande antal artister och underhållare protesterar.

Hur ädelt det låter att  mänskliga rättigheter är viktigt för Cirque du Soleil. Men är de verkligen det?

    Den världsberömda cirkusen har inte inställt sina kommande föreställningar i Förenade Arabemiraten i Dubai.
 I själva verket har Cirque du Soleil en planerad produktion, Varekai, som kommer att pågå från 16 till 24 september på Dubai World Trade Centre.
Förenade Arabemiraten i Dubai har förbjudit samkönade äktenskap,  könsbytesoperation, samkönade adoptivföräldrar, öppet homosexuell och lesbisk värnplikt. Allt detta är straffbart med döden, böter eller fängelse.

Uppenbart hyckleri. Precis som feminister som inte kan kritisera hur muslimer behandlar kvinnor eller hbtq-personer och som är tysta om hur muslimer behandlar homofiler.
Det går inte att ta någon av dessa människor på allvar. De är alla hycklare.

Underhållare av storleksordningen Springsteen och Cirque du Soleil bokar dessutom sina framträdanden och turneer långt i förväg, så jag är helt övertygad om att när de skrev under sina kontrakt var lagen om separata toaletter densamma som den är nu, efter att guvernören stoppade det nya PC-påhittet genom att underteckna HB2-lagen den 23 mars detta år.

2 Kommentarer:

Argus sa...

De som motsätter sig den självklara lagen om att verklig könstillhörighet räknas vid val av toalett tillhör den "kännande" delen av befolkningen som är faktaresistiva. Om man inte ens kan hålla en tanke i huvudet är det för mycket begärt att samtidigt hålla två tankar, det som brukar kallas konsekvensanalys.

gäster sa...

Socialdemokraterna vill att folk som vill "ligga" ska ta "körkort".

http://www.dagensarena.se/opinion/infor-korkort-for-att-fa-ligga/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.