12 april 2016

DWT = driving while texting/talking


Vi är alla bekanta med “Breathalyzer”, varumärket för den apparat som mäter blod-alkoholnivån.  Den har använts i årtionden här i USA.  Nu finns det en så kallad "textalyzer" för att hjälpa polisen att avgöra om någon, inblandad i en trafikolycka, körde distraherad.

Tekniken har utvecklas av Cellebrite, det israeliska företag som man tror hjälpte Federal Bureau of Investigation att öppna den iPhone som var aktuell i dekryptering-striden med Apple.

Om lagförslaget går igenom i New York skulle det innebära att förare inblandade i olyckor måste lämna över sin telefon för kontroll med “textalyzer”, för att avgöra om föraren använde sin mobiltelefon strax före en krasch.  I ett försök att kringgå Fourth Amendments rätt till personlig integritet, påstås det att textalyzer kan hålla samtal, kontakter, siffror, foton och applikationsdata privat. Den kommer bara att rapportera om telefonen var i bruk strax innan olyckan. Mer ingående analyser kan vara nödvändiga för att bestämma om det rör sig om “handfri” användning, och det kan kräva en fullmakt.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.