04 april 2016

Gissa vad Trump säger nu


 Washington Post publicerade en intervju med Donald Trump i lördags, där han hävdar att vi är på väg mot en "mycket allvarlig lågkonjunktur”. Han varnade också för att vi befinner oss i "en finansiell bubbla" och att "det är en fruktansvärt dålig tid just nu att investera i aktier".

Vad man än tycker om Donald Trump kan vi alla hålla med om att han inte talar och uppträder som en politiker. Han håller inte inne med vad han ser och tycker och han påstår också att den officiella arbetslöshetsstatistiken, som Obama-administrationen presenterar, är bedrägeri…


"Först av allt, vi har inte 5 procents arbetslöshet. Vi ligger förmodligen kring 20% om man tittar på det verkliga antalet. Fem procent är ett tal som uppfunnits och utformats statistiskt för att politiker - och i synnerhet presidenten - ska se bra ut. Och jag skulle inte attrahera ett så stort antal människor som jag gör, om siffrorna som presenteras vore verklighet…."

Federal Reserve misstrodde också Labor Departments arbetslöshetsstatistik,
redan för två år sedan och började föra egen statistik som visar högre siffror.

John Williams of shadowstats.com säger att om man verkligen är ärlig är arbetslösheten för närvarande 22,9 procent.

Så när Donald Trump säger att vi befinner oss i "en finansiell bubbla" och att "det är en fruktansvärd tid just nu att investera i aktier", ska vi nog inte bara rycka på axlarna. Den legendariske investeraren Jim Rogers säger också att vi är på väg mot en "mycket stor recession" och han sade nyligen på Bloomberg att det är "en 100 procentig sannolikhet att den amerikanska ekonomin kommer att vara på nedgång inom ett år".

För en legendarisk investerare som Jim Rogers, är det ett ganska djärvt uttalande att göra, men de flesta amerikanska familjer upplever redan att de är i en lågkonjunktur.
Sanningen är att USA ekonomin aldrig ens kommit i närheten av en återhämtning till den nivå den var på strax före den senaste lågkonjunkturen, och nu står nästa stora kris i farstun.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Mycket lärorikt: http://anthropocene.live. om desinformation!

Anonym sa...

"Panama Papers" gör Löfven "otroligt besviken" *). Här har en "ekonomisk elit" från över 200 länder stoppat undan (stora) pengar i olika skatte-paradis: Panama, Jungfruöarna, Bahamas... Rikemännen vill inte betala skatt! (Trots att en och annan hos oss kallar sig "sosse".)
*) http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22563239.ab

- Nordea, Swedbank, Handelsbanken m.fl. har gett eliten råd som lett till Panama! Usch!
- Tja. Vi riskerar ju att få negativ ränta rätt snart; vi måste då betala för att få ha pengar på banken. (Det kan fortfarande vara bra att ha sina slantar där, och inte i kassaskåpet hemma.)
- Om eliten vill gardera sig mot sådant, skulle jag inte bli alltför upprörd. Inte heller om man vill minimera skatterna. Om man har skött sig bra, i den här och liknande affärer, är de steg man tagit legala. (Schweiz har varit ett bra land för folk med gott om pengar! Där har man tigit om vad som finns på kontona.)
- Vill du ha en god förklaring, se (på "liberal" dvs vänster-bladet Vox, USA) vad Matthew Yglesias skriver:
http://www.vox.com/2016/4/3/11356326/panama-papers
- Här skriver Vox mer lättfattligt: http://www.vox.com/2016/4/4/11360052/panama-papers-leaks
/ SD

Anonym sa...

Stördes du när jag menade att "penningflytt" måste accepteras?
- Om kapitalisten har handlat legalt, bör det inte kunna 'bestraffas'. Även om statsministern skulle vara "otroligt besviken".
- Schweiz har tillåtit diskreta kapital-konton. EU lär ha satt stopp för det (rätt?), men...
- Astrid Lindgren (hon med Pippi Långstrump) drabbades 1972 av 102% i skatt. Och berättade det. Sossarna förlorade nästa val, 1976...
https://sv.wikipedia.org/wiki/Pomperipossa_i_Monismanien
/ SD

Anonym sa...

Panama Papers skriver Daily Beast (US) om (4/4). Bastian Obermayer på Süddeutsche Zeitung fick data från en okänd, onämnd person: 11,5 miljoner dokument. Så många kunde han inte läsa själv. Murvlar på 109 "media-organisationer" i 76 länder, från BBC till Miami Herald, fick dela på arbetet.
- 12 nuvarande eller tidigare statsöverhuvud fanns i pappren. Mer än 60 släktingar eller anknytningar till statsöverhuvuden eller politiker. En del har inte begått brott; andra verkar ha bedragit sitt land.
- Island kom i ekonomisk kris - akut från september 2008. En tid innan investerade statsministern där i ett "hemligt offshore-bolag". Det fick ingen veta. Mer än hans hustru: han sålde senare halva bolaget (värt miljoner dollar) till henne för $1.
- Ukrainas president skapade ett eget hemligt bolag i British Virgin Islands strax innan konflikten med Ryssland blev (militärt) akut 2014... O.s.v., o.s.v. ... Läs själv!
http://www.thedailybeast.com/articles/2016/04/04/panama-papers-leaker-i-want-to-make-these-crimes-public.html
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.