27 april 2016

GOP-ledningen är desperat


Den ledande Republican-kandidaten Donald Trump tog hem primärvalen i fem delstater: Connecticut, Delaware, Maryland, Pennsylvania och Rhode Island. Hans enorma segrar, med mer än 50 procent av rösterna i varje stat, visar hur misslyckade alla “Stoppa Trump strategier” är.
 Men Cruz och Kasich tänker försöka sig på något som är mer udda och slumpartat.

Republikanska president-utmanarna Ted Cruz och John Kasich skakade om i sociala media med nyheten om en allians som syftar till att stoppa Trump från att få den mängd delegater han behöver för att vinna GOP nominering.

Cruz och Kasich har utarbetat en strategisk icke-angrepps-överenskommelse. Teorin i denna plan är att om Kasich inte driver en aktiv kampanj - skakar hand och pussar små barn -  inför Indianas primärval nästa tisdag och lämnar fältet fritt för Cruz att föra ett ensamt frontkrig mot Trump - och om Cruz gör detsamma i Oregon och New Mexico, (som röstar den 17 maj och 7 juni respektive), kan de minska antalet Trumpdelegater i förhållande till vad han skulle vinna om alla tre männen kämpade samtidigt i alla tre staterna. Vid GOP-konventionen  kommer antalet Trump-delegater då att  totalt bli lägre och argumentet för att neka honom utnämningen blir starkare. Teoretiskt kommer det att hindra Trump från att nå 1237-delegat tröskeln.

Detta är den typ av affärer som görs bakom kulisserna och som det så ofta talas om i politiken, men som nästan aldrig avslöjas. Det finns ett kraftigt Trump-motstånd inom GOP etableringen, så det verkar som man är villig att blunda för vissa synder, så länge som man kan besegra miljardären och affärsmannen en gång för alla.

Den plötsliga alliansen var inte populär bland allmänheten och motreaktion spred sig som en löpeld över hela sociala media på måndagen. Trump var på förstasidorna överallt och “pucklade på” sina rivaler.

Men förbittring över vad man kallade “samverkan” slukade inte där. MSNBC var på plats i Indiana och rapporterade att Kasichs väljare tänkte rösta på Trump i stället för Cruz på grund av detta rävspel.

Totalt kommer 118 republican-delegater och 384 democrat-delegater att stå på spel den 26 april. Clinton leder över Bernie Sanders med 1,428 delegater mot hans 1,153.  Hennes ledning ökar när superdelegater räknas, 1941 mot 1191. En Democrat-kandidat behöver 2,383 delegater för att vinna nomineringen. På GOP sidan leder Trump med 845 delegater, följt av Cruz med 559 och Kasich med 148. Republicankandidaten behöver 1237 delegater för nomineringen.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Trump har tydligen stämts inför rätta: Man säger att Trump (f 1946) år 1994 skulle ha våldtagit en 13-årig flicka vid "billionaire pedophile Jeffrey Epstein's notorious sex parties" i Kalifornien.
- Offret, en Katie Johnson, kräver nu "$100 million" [800 miljoner kr] för detta.
- "The suit claims Trump took Johnson's virginity and alleges that the Republican presidential hopeful - and financier Epstein - treated her as a 'sex slave' during an 'horrific' four-month period in 1994."
- 22 år sedan. Den processen (om det blir någon) lär Katie knappast vinna.
- Men medge att amerikansk politik kan vara mer, eh, färgstark än den svenska.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3564767/Donald-Trump-furiously-denies-woman-s-claims-raped-tycoon-billionaire-pedophile-Jeffrey-Epstein-s-sex-parties.html
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.