25 april 2016

Gör som jag säger….

…inte som jag gör.


Bernie Sanders har vunnit alla levande socialisters hjärtan med sitt arga skränande om den onda kapitalismen och giriga En-procentare. Hans fördömer och förtalar USA: s högsta inkomsttagare och producenter, och ett marknadssystem som han anser "orättvist " för de fattiga och medelklassen. Han hävdade faktiskt vid ett tillfälle  att det finns fattiga barn i Amerika eftersom konsumenterna har alltför många val av deodoranter.

Sanders har också vid upprepade tillfällen kritiserat de som drar nytta av lagliga skatteavdrag för att sänka sin beskattningsbara inkomst och han anger på sin kampanj-hemsida att "Vi behöver ett progressivt skattesystem i detta land som bygger på förmågan att betala. Det är inte acceptabelt att företagens VD: ar i detta land ofta åtnjuter en effektiv skattesats som är lägre än deras sekreterares."

Men precis som man kan vänta sig är den socialistiske hjälten Bernie Sanders bara ytterligare en hycklande, progressiv skattesmitare.  Han har fulländat konsten att utnyttja den skatteflykt han påstår är omoralisk.  Efter att ha tillbringat en stor del av sitt vuxna liv som arbetslös och ibland "arbetat” genom att skriva socialistiska fantasier för vänster-blaskor för $ 50, plus ett kort men misslyckat “gig” som snickare, undvek Sanders att betala inkomstskatt i årtionden genom att inte ha ett fast jobb tills han var fyrtio. Och när han äntligen fick ett jobb, var det ett statligt jobb som borgmästare i Burlington, Vermont. Han blev sedan vald som den ende öppet socialistiska kongressledamoten och där har han varit efter det.

Men även när han gapar och skriker mot den kapitalistiska maskinen, ägnar han sig själv åt precis det han fördömer. Förra veckan offentliggjordes Sanders deklaration för 2014 och det var ganska avslöjande.
Det visar att Sanders och hans hustru, med en sammanlagd inkomst på $ 205.271, betalade bara  $27.653 i federal inkomstskatt efter att ha tagit mer än $ 60.000 i avdrag för saker som räntekostnader för huslån, fastighetsskatt, statliga och lokala skatter, och arbetsrelaterade kostnader. Detta gav honom en effektiv skattesats på bara 13,5%;  lägre än de 15,2% han skulle ha betalat om han inte utnyttjat avdrag och betydligt lägre än 27,4% som betalas av "miljonärer och biljonärer” i detta land (enligt IRS, startar den skattesatsen för "miljonärer och biljonärer” för de som tjänar så lite som $200.000 / år).

Med en årsinkomst över $ 200.000, samt exklusiva fördelar för kongressmedlemmar -  två hem (ett i Vermont, ett i D.C.), är Sanders mycket rikare än genomsnittsamerikanen som kämpar bara för att få det att gå ihop.
 Så, man kan fråga sig, med en sådan nivå av bekväm rikedom och inga beroende barn, varför försöker han undvika att betala sin "beskärda del"?

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Synd att ingen murvel i Sverige vågar skriva om våra korrupta politiker lika ärligt.
Det behöver bara nämnas att Göran Persson, "Katrineholmsstalin" numera Sveriges mest inflytelserika socialistiska godsägare som egenhändigt donerade 80.000ha av Sveaskogs marker till en lekstuga på Naturvårdsverket!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.