19 april 2016

Ifall ni har glömt


Hillary Clinton är det största fiaskot i USA-politiken. Det säger en hel del, med tanke på hur misslyckad hennes fd. chef är.  Hillarys politiska misslyckanden går tillbaka till tiden innan hon blev en “gör-ingenting-Senator” och till tiden när hon var Första “Dam”.

Hon ville vara mer än bara presidentfru; mer som en co-president, så Bill Clinton lät henne konstruera en sjukvårdsreform. Trots påtryckningar och hot kunde hon inte ens förmå den democrat-kontrollerade Senaten att  rösta om det och floppen kostade skattebetalarna $13 miljoner.

Nästa uppgift hon fick var att utse en statsåklagare och eftersom hon är feminist var de två första förslagen kvinnor,  Zoe Baird och Kimba Wood.  Båda tvingades att dra tillbaka sina namn efter skandaler om att de anställt illegala invandrare. Nästa val var Janet Reno och Bill beskrev senare det som “min värsta mardröm”.

Som ni kanske minns var det Reno som fattade beslutet att gasa David Koresh och den religiösa sekten i Waco, Texas, vilket resulterade i dussintals dödsfall bland kvinnor och barn. Även efter denna katastrof, tillät Bill Hillary att göra fler rekommendationer. Hon placerade sin tidigare advokatpartner Web Hubbel i justitiedepartementet, Vince Foster i White House personalavdelning  och William Kennedy i finansdepartementet. Återigen gick det åt skogen: Hubbel hamnade i fängelse, Foster begick självmord (förmodligen), och Kennedy tvingades avgå.

Man skulle kunna tro att Bill Clinton borde ha tröttnat på Hillarys dåliga omdöme vid det laget, men inte. Hon fick också i uppdrag att göra rekommendationer för chefsposten för Civil Rights Commission och valde Harvard professorn Lani Guanier, känd som en notorisk rasist.
President Clinton återtog utnämningen av Guinier i juni 1993, efter en våg av negativ press som orsakas av hennes kontroversiella skrifter, av vilka en del även Clinton själv kallade "anti-demokratiska" och "mycket svåra att försvara".

Hillary fick också i uppdrag att utse chefen för White House säkerhet och vakter och rekommenderade  en nära vän, Craig Livingstone.  När Livingstone senare misstänktes för otillåten hantering av 900 FBI-filer rörande  Clinton-fiender (Filegate) och den utbredda användningen av droger bland personalen, nekade både Hillary och presidenten till att ens veta vem Livingstone var, och naturligtvis förnekade de all kännedom om droganvändning i White House.  Efter denna skandal stängde FBI sitt kontor i White House efter mer än trettio års tjänst för sju presidenter.

Nästa skandal på Hillarys lista blev känd som "Travelgate” då hon avskedade hela den befintliga personalen som organiserar alla resor för White House för att ersätta dem med en Little Rock, Arkansas-baserad resebyrå, World Wide Travel, ett företag med anknytning till Clintons.

Sedan kom Whitewater som handlade om skumma fastighetsaffärer i Clintons förflutna och som de inte kunde tysta ner. Hillary vägrade att lämna ifrån sig dokument, som magiskt dök upp en dag i White House utan förklaring men som ledde till utredning och utnämningen av Ken Starr som särskild åklagare. Efter att $ 80 miljoner skatte-dollar spenderats, ledde Starrs utredning till Monica Lewinsky, vilket ledde till att Bill ljög om sitt förhållande som han senare erkände.  Hillarys slingrande resulterade i att Bill förlorade sin advokatlicens för "att han ljugit under ed" inför en grand jury och sedan den efterföljande “riksrätten” i House of Representatives.

Hillary undvek åtal för mened och hindrande av rättvisan under Starrs utredning genom att upprepa, "jag minns inte", "jag kommer inte ihåg” och "jag vet inte", totalt 56 gånger under ed.

Efter att de lämnat White House var Hillary tvungen att  återlämna möbler, porslin, och konstverk till ett uppskattat värde av $ 200.000, som av “misstag följt med i flytten.”

Enbart E-postskandalen, den privata servern och Benghazi är tillräckligt för att förpassa denna kvinna i fängelse.
 En kvinna som klamrar sig fast vid en allvarligt störd äktenskapsbrytare bara för att vara nära makt och hur feminister kan se henne som sin hjältinna och ikon kan jag bara inte förstå.

1 Kommentarer:

elina sa...

Inte jag heller. Hon är en katastrof. Vi har våra egna katastrofer i regeringen men Hillary är i en klass för sig.
Presidentvalet är också i en klass för sig. Må lite sund normalitet vinna.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.