09 april 2016

Lördagsgodis

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Ingrid Carlqvist skriver om En tiggare i varje gathörn, på Gatestone. 4.000, trodde utredaren i år. "Lägg inte pengar i deras muggar", var hans råd.
- Tiggeriet förbjuds 1698 i vårt land. Utom i hemsocknen. 1847 förbjöds det även där. Men sedan 1964 har förbudet försvunnit ur lagen; "det behövs inte i vår moderna tid", sade man.
- 2007 kom Rumänien och Bulgarien med i EU, och därmed öppnades gränserna. (Högst 3 månader får man vara här... Men sådant känner ingen till nu...)
- Grundfelet är - det vet ju hela makt- och kultureliten - att vi svenskar är så 'begåvade'; självklart måste vi vara snälla mot de som inte är lika smarta. Romerna, alltså.
- Så de fick t.ex. gratis mark att bo på. Som i Malmö: nästan vid Nobelvägen.
http://bloggar.aftonbladet.se/sorgenfrilagret/

- Carlqvist: "Romerna gjorde en del framsteg under den kommunistiska eran [i Rumänien]. Deras barn tvingades gå i skolan, de fick rena hus där måste bo kvar och de sattes i arbete."
- Men nu...
http://sv.gatestoneinstitute.org/7821/tiggare-romer
/ SD

Anonym sa...

Vad brittiska muslimer verkligen menar -- Channel 4 (UK) onsdag 13/4. 2300 svensk tid
- En av fem muslimer är aldrig hemma hos en icke-muslim
- 39% säger att en kvinna alltid bör lyda sin man
- 31% tycker att en man ska få ha flera hustrur
- 52% tycker inte att homosexualitet ska tillåtas
- 23% anser att sharia-lag borde införas av parlamentet

Trevor Phillips (föräldrar från Brittiska Guyana), tidigare chef för Equalities and Human Rights Commission, medger: "Jag trodde att muslimerna skulle komma in i UK: anpassa sig - jag borde ha vetat bättre".
- "Länge trodde jag att muslimerna här skulle vara som tidigare invandrare: gradvis överge sina gamla seder, hantera sitt religiösa och kulturella bagage lätt... Jag borde ha vetat bättre."
- Han lägger ansvaret på den liberala [vänster-inriktade] storstads-eliten, media-klassen. "De största hindret nu, när vi ska bemöta uppkomsten av en nation-inom-nationen, är inte muslimerna själva. Vår politiska och media-elit vägrar helt enkelt att erkänna sanningen." Osv, osv.

http://www.breitbart.com/london/2016/04/10/thought-europes-muslims-gradually-blend-britains-diverse-landscape-known-better/
/ SD
PS. Media tar bara upp det där med 52%...

Anonym sa...

Breitbart har en artikel till idag om muslimerna, och Trevor Phillips ord. Av Pamela Geller. Inte ointressant alls!
http://www.breitbart.com/london/2016/04/10/geller-uk-equalities-chief-admits-wrong-muslims-wont-assimilate/
/ SD

Anonym sa...

Antalet flyktingar och migranter i lägret i Idomeni [mot Makedonien] har ökat stadigt vecka efter vecka. Enligt nyhetsbyrån AP befinner sig mer än 11 000 kvar vid gränsen till Makedonien. Detta i hopp om att någon gång få släppas vidare och kunna nå Västeuropa.
- 50 000 personer uppges vara strandade i Grekland efter att Balkanländerna stängt sina gränser.
Många berättade att det delats ut flygblad på arabiska språk i lägret, som uppmanade folk att försöka bryta stängslet söndag morgon och "gå till Makedonien till fots”, rapporterar AP.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22605063.ab
/ SD

Anonym sa...

Tre kvinnliga författare från Iran, nu kring Malmö, skriver om att bo i Sverige. "Hur lyckas svenskar leva utan att ge ifrån sig ljud?"; Sydsvenskan. "Försiktiga, likgiltiga, kyliga och kallsinniga, sammanfattar Azita Ghahreman, men inte utan en självironisk glimt."
- Man kan få boken - Blue Swedish for Nowruz (= Irans nyår) - från Amazon.com för $15.
http://www.sydsvenskan.se/kultur--nojen/bocker/bokrecensioner/hur-lyckas-svenskar-leva-utan-att-ge-ifran-sig-ljud-1/?ref=yfp

Är det inte så att man i vårt land undviker att säga sådant som kan uppfattas som ovänligt? Vi bodde förr i små-orter, och insåg att det var viktigt att uppfattas som (i princip) vänliga. Ovänlig mot Emil - javisst; men Emil hade släktingar, som kände dina föräldrar... Bäst att inte riskera något.
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.