06 april 2016

Polisen tystade ner händelserna i Köln


En läckt cache av konfidentiella e-postmeddelanden och anteckningar som skickas mellan Nordrhein-Westfalens (NRW) statsstyrelse och den lokala polisen har avslöjat i vilken utsträckning poliskåren utsatts för påtryckningar för att skyla över invandrarnas sex-attacker på nyårsafton.

Enligt uppgift släpptes nyheten av en polisinformatör till den Köln-baserade tyska tidningen Express och dokumenten kan äventyra NRWs inrikesminister Ralf Jägers ställning. Ministern har klamrar sig fast vid den position han intog när attackerna blev först kända dagarna efter händelsen och han gick så långt som att avskeda sin polischef att "återställa förtroendet” i staden.

Ett av dokumenten som skickats av Jägers inrikesdepartement till polisen den första januari är ett så kallat ”Viktigt Händelse-Meddelande” ("Wichtiges Ereignis-Meldung"). Meddelandet bekräftade att delstatsregeringen hade full kännedom om gäng-attackerna långt innan de gjorde inledande påståenden och uttalanden vid en tidig presskonferens strax efter händelserna.

Den interna meddelandet förtydligade att det förekommit ”Våldtäkt, sexualbrott, stölder, rån som begåtts av en större utländsk grupp” och att en grupp om ”40 till 50 män hade agerat i centrum vid järnvägsstationen till skada för unga kvinnor”

Läs vidare här

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.