06 april 2016

Som man bäddar…

Kalifornien har beslutat att lyssna på ekonomiska analfabeter och fackföreningar  - vars löner är kopplade till minimilön- och höja minimilönen till $ 15 per timme. Detta kommer naturligtvis att få till följd att företag tvingas stänga och många människor blir utan arbete, vilket är bra för Democrats som kontrollerar Kalifornien.  Democrats älskar de fattiga. Det är därför de har så många strategier för att folk ska förbli fattiga och för att skapa nya fattiga människor.

Titta på den svarta befolkningen. Under de senaste 50 åren har Democrats gjorts sitt bästa för att hålla dem fattiga, outbildade och beroende av Staten. Den svarta befolkningen har låtit sig luras och fortsätter att rösta för Democrats. Ironin i det hela är att Svarta klarade sig mycket bättre när  Reagan och de två Bush var presidenter än de gjort under den första svarta presidenten. Way to go bros och sistahs!

Här intervjuar Cavuto en av drivkrafterna bakom lönehöjningen. Jag beundrar hans förmåga att hålla masken, när han konfronteras med så mycket dumhet.Jag undrar också hur denna unga dam kommer att känna sig när hon mister jobbet och blir ersatt av en robot.


3 Kommentarer:

Anonym sa...

$15 i timmen - och 40 timmars arbetsvecka - det blir $600 i veckan - säg 6.000 kr.
Eller 24.000 kr i månaden.
Man borde kunna försörja sig på det...
/ SD

Berit sa...

De flesta människor som tjänar minimilön är tonåringar som arbetar i nybörjar -jobb.
De befinner sig i den delen av arbetsmarknaden under en kort tid, de lär sig yrkeskunskaper och färdigheter som krävs på arbetsplatsen. Många av dem är studenter som arbetar några kvällar i veckan.
De flesta människor som inte är tonåringar men som bara har minimilön avancerar inom cirka tre till fyra månader till jobb där de tjänar mer.

Anonym sa...

Jag har inte några 24.000 i månaden som pensionär...
- Många 'på arbetsmarknaden' idag är näst intill analfabeter, i varje fall på svenska...
- Eller (för USA) på engelska... - Vårt 'alfabet' är lite annorlunda än det i Afghanistan.
- Men somliga av partierna - vänsterut! - ser ju gärna att deras 'väljarunderlag' ökar!
- Såg just (i en gratistidning) att arbetslösheten här i Peking är 12,3%... Det kan bli röster, det.
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.