17 april 2016

En vårhälsning från Malmö

      

Bilden är från entrén till Coops butik i Jägersro i Malmö. Fotografen uppger på Facebook att han sprang därifrån. Språkförsvaret

16 Kommentarer:

Anonym sa...

Två kanadensare får huvudet avskuret om man inte betalar 68 milj kr för dem. Islamist-gruppen Abu Sayyaff på Filippinerna är den ansvariga. Regeringen i Ottawa kommenterar inte; det gör man aldrig i fall som dessa.
- En norrman (och en filippinsk kvinna) togs samtidigt av muslimerna. Inte har väl våra media nämnt en sådan detalj? Han heter Kjartan Sekkingstad, 56... (Lösenkravet är 180 mkr enligt Dagbladet.no)
http://www.thestar.com/news/world/2016/04/15/islamist-separatists-set-date-to-behead-canadians-in-philippines.html
http://www.dagbladet.no/2016/04/10/nyheter/krig_og_konflikter/utenriks/kjartan_sekkingstad/filippinene/43817728/
/ SD

Anonym sa...

RT Russia TV har en liten video (2:31) om hur "Nationell Framtid" jagar smugglare – immigrant-smugglare – i Öresund. Inte så innehållsrik, men det är ju intressant att se att vi figurerar i utländska media. Och varför. (Man talar engelska.)
https://youtu.be/CqdUGjL-C-Q
/ SD

Anonym sa...

Ett land, ett folk, ett språk är det som normalt anses vara grunden för en nation. Dessa tre grundbultar attackeras idag från alla håll. Anglifieringen är en metod att förstöra språket.

Anonym sa...

"Många muslimer dansade, när attackerna i Bryssel kom" [22/3], säger Belgiens inrikesminister Jan Jambon. (32 dog, över 300 skadades, och flygplatsen stängdes ner.)
- Och när Salah Abdeslam (känd från Paris) skulle arresteras [17/3], kastade de stenar på polisen. "Det här är det verkliga problemet", säger Jambon. "Terrorister kan vi ta hand om. Men de är själva bölden. Därunder finns en cancer, som är mycket svårare att behandla."
- "I många år har Belgien ignorerat varnings-signalerna", sade han. Men radikaliseringen hos många muslimska ungdomar, tredje och fjärde generationen i Belgien, är djup rotad nu.
- ISIS har tagit på sig ansvaret för attacken i Bryssel.
http://www.inquisitr.com/3003163/muslims-danced-belgium-attacks-jan-jambon/
/ SD

gäster sa...

Hvordan Europa skal forsvare sine ydre grænser: ‘Med et jerntæppe. Med trådhegn i fire baner, lyskastere og vagtposter. Mange vagtposter. Og til havs bevæbnede Frontex-skibe, som kan samle flygtninge op og sejle dem tilbage til den kyst, de kom fra.’

http://www.uriasposten.net/archives/72925

gäster sa...

De ensamkommande barnen "måste stjäla, råna t.o.m döda"
för att få ihop pengar till heroinet, som de ca 30 000 afghanska ensamkommande barnen behöver för att orka leva i vårt miserabla land och stå ut med sin hemlängtan. Våra skattepengar som vi försörjer dem med, måste nog höjas - dom räcker inte ens till dagsransonen knark.

http://soldatmamma.blogspot.se/2016/04/de-ensamkommande-barnen-maste-stjala.html

Anonym sa...

John Cleese (brittisk komiker) uppträdde i Linköping 14/4.
- Men hotellet (vid Stora Torget) var inte riktigt trevligt. Tyckte han.
- 'Fawlty Towers', hotellet i Torqay som han gjorde en sitcom om, rivs nu (16/3), för resten...
- RT Russia TV visar bilder. Från Linköping. Också.
https://www.rt.com/uk/339941-john-cleese-trolls-fawlty-hotel/
/ SD

Anonym sa...

'Slaget vid Stalingrad' fick man uppleva i Paris, i torsdags kväll (14/4). En granne filmade från balkongen. RT säger att polisen hade arresterat en man som var drucken och oordentlig, vid tunnelbanestationen Stalingrad. Men videon [också från RT] säger [i texten under] att en fransk anti-flyktinggrupp hade attackerat flyktingarna. Tja? Rätt oordentligt, i vilket fall.
https://www.rt.com/viral/339858-brawl-migrant-paris-camp/
https://youtu.be/R8l-y0rsJwQ
/ SD

Anonym sa...

Värmesensorer finns nu längs Öresundsbron, för att stoppa 'flyktingar' som försöker gå över den till Sverige. De kom upp månadsskiftet februari-mars.
- Det var ju i januari som Sverige införde gränskontroll gentemot Danmark. Särskilt tunneln är farlig för den som försöker gå.
- Man har hittills fått stopp på åtminstone 25 personer.
http://www.breitbart.com/london/2016/04/17/sweden-installs-heat-detectors-to-deter-bridge-crossing-for-migrants-safety/
http://www.b.dk/nationalt/flygtninge-risikerer-livet-i-togtunnelen-under-oeresund
/ SD

Anonym sa...

Der Spiegel har en artikel (14/4) "Sex Slave Legacy: The Children of Islamic States". Lång; 7 sidor A4.
- Delstaten Baden-Württemberg har tagit emot ca 1000 kvinnor som utsatts för ISIS-behandling. En Yazidisk kvinna såg sitt barn insatt i en plåtlåda som sedan stod i direkt solljus tills barnet dog. En annan fick se sitt barn slås till döds av en ISIS-man; ryggraden bröts sönder.
- O.s.v. Kan du tåla sådant, så är länken
http://www.spiegel.de/international/world/what-happens-to-the-children-of-is-sex-slaves-a-1086603.html
/ SD

Anonym sa...

Angela Merkel kan bli riktigt vred ibland, och gripa in hårdhänt.
- Så när en poet och TV-komiker, Jan Böhmermann, skrev en ironisk dikt om Turkiets president, Tayyib Erdogan – i en fem minuters programsnutt på ZDF – tog hon på sig hårdhandskarna.
- Böhmermann ska åtalas enligt $103 i strafflagen. Där ska - förutsatt att regeringen ger ok - straff utmätas för förolämpningar mot representanter för utländska stater.
- Utrikesministern och justitieministern (båda sossar) ville inte ge något sådant tillstånd. Men Merkel (CDU) visste bättre.
- Böhmermann hade på TV talat med en polare om vad som är tillåtet i Tyskland. "Man får inte illvilligt smäda någon", sade denne. "Jaså", sade Böhmermann, och läste så upp sin dikt om Erdogan. "Sparkar på kurder, slår kristna, och tittar på barn-porr samtidigt", ungefär.
- Och nu är Tyskland delat. Pro-Böhmermann, och anti. Springer Verlag's VD ger Böhmermann sitt "fulla och kompletta stöd". Osv.
http://www.spiegel.de/international/germany/germany-green-lights-legal-case-against-erdogan-critical-comic-a-1087445.html
(Kan inte få upp detta nu i tyska upplagan.)
/ SD

Anonym sa...

"A New Gothenburg, A New Malmo, A New Stockholm, A New Sweden". National Review 16/4. Först ett långt citat från Qz.com. Befolkningen växer! Snabbt! Mycket snabbt!
- En sådan ökning skulle alltid ha varit intressant. Men nu, när teknologin går rekord-snabbt framåt [IT!], kan man undra vad importen av näst intill analfabeter kommer att medföra för vårt land...

Och så påpekar man att Osama Krayem, 23, som var med om Bryssel-attacken (där 32 dog), 2005 hade fått en dokumentär, "Utan gränser - en film om sport och integration", om sig. Osama spelade fotboll tillsammans med svennar!
- Men från 2014 blev Osama alltmer muslimsk! Han slutade arbeta, i början av 2015 reste han till Syrien för att slåss för ISIS, och på hösten kom han med i terror-cellen som skulle slå till i Bryssel...
http://www.nationalreview.com/corner/434156/new-gothenburg-new-malmo-new-stockholm-new-sweden
/ SD

Anonym sa...

Al-Jazeera English sänder "Why the tide is turning for refugees", ett 25 minuters program om flyktingsituationen nu i Sverige.
- Efter en allmän översikt far man (3:50) till Östra Göinge (NO Hässleholm) och talar med folk och med "the mayor, Patric Aberg". [De talar svenska; textat på engelska.] (14.000 invånare; tagit emot 1.000 sista året.) I en skolklass kan 5-10 nu vara "flyktingar". "Men det är inte så otryggt som det känns", försäkrar Åberg.
- Inrikesminister Ygeman intervjuas (12:00). Om polisens "291" t.ex. -- (17:00) Marja Lemne, Sth Universitet, om förändringen sedan 90-talet. -- (20:00) Ivar Arpi, SvD: "We've reached our limit."
- En så'n här översikt får ni nog aldrig i svenne-media!
https://youtu.be/e7QErh_nvyY
/ SD

Anonym sa...

Ilma Gore's vackra bild av Trump utan kläder och med ett litet organ nämndes här 13/4. Man har bjudit £100 00 [1,1 milj kr] för tavlan på galleriet i London.
- Men nu hotar Trump's jurister med stämning - för förolämpning, förmodar jag.
http://www.nydailynews.com/news/national/artist-painted-nude-donald-trump-threatened-lawsuit-article-1.2604703
- Ilma Gore själv säger: "No matter what is in your pants, you can still be a big prick.”
/ SD

Anonym sa...

Ironiska dikter om Erdogan, Turkiets president, kan straffas med riksrätt i Tyskland, om Merkel får sin vilja igenom. Jag nämnde det härovan den 17/4.
- The Spectator tar upp tråden, och lovar £1000 (1100 kr) åt den som skriver bäst (ny) smädedikt om presidenten. Vinnaren hyllas den 23 juni. Limerickar är ett bra förslag; fem rader, men det hela kan vara, eh, delikat.
http://blogs.spectator.co.uk/2016/04/introducing-the-president-erdogan-offensive-poetry-competition/
/ SD

Anonym sa...

Man får betala 11:65 kr för ett pund idag. Tusen pund är alltså drygt elvatusen kronor. Men det visste ni ju ändå.
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.