30 maj 2016

Allt fler vuxna “barn” bor kvar hos mamma och pappa

För första gången i moden tid i USA bor fler 18-till 34-åringar kvar hos sina föräldrar i stället för att skaffa eget boende.
USA vill bli mer som Europa och man är på god väg.  Det är vanligt att Guiseppe bor kvar hemma och nu ser vi samma trend i USA. Det är vad man kan förvänta sig och det är en återspegling av ett sämre samhälle och en sämre fungerande medelklass.

Det gör inte saken bättre att Obama främjar den typ av ungdomar som inte verkar kunna ta hand om sig själva.
 Kommer ni ihåg Pyjamaspojken? Han som gjorde reklam för Obamacare och uppmanade oss att ta på pyjamas, dricka mjölkchoklad och tala om försäkring.


 Pew Research skriver:

Dessutom har utvecklingen, vad gäller anställningsform och löner, sannolikt bidragit till den växande andelen unga vuxna som bor hemma hos sina föräldrar och detta gäller särskilt för unga män. Det är mycket mindre sannolikt att unga män som har arbete bor hemma, än att unga män utan arbete gör det.  Sysselsättningen bland unga män har minskat betydligt under de senaste decennierna. Andelen unga män med jobb kulminerade runt 1960 på 84%. År 2014 var endast 71% av 18- till 34-åriga män anställda. Om man tittar på löner  har unga mäns löner (efter justering för inflation) varit på en nedåtgående trend sedan 1970 och minskade betydligt från 2000 till 2010. Allt eftersom lönerna minskat har andelen unga män som bor hemma hos sina föräldrar stigit.

Vad vi ser här är inte bara export av arbetstillfällen och andra "skäl" som ges av officiella förståsigpåare.
 I första hand beror vårt samhälles nedgång på en nedgång i värdet av våra pengar alltsedan man helt lämnade guldmyntfoten 1971, (Nixon) och den efterföljande finansieringen av ekonomin under den nuvarande fiat regimen. Lägg till att ingen längre skäms över att leva på socialbidrag och HURRA, vi får stagnation och värre.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Papperslapparna man kallar för pengar är snart obrukbara som mätare på värden. Moderna politiker har förvanskat och fördärvat förtroendet för sig själva såväl som papperslapparna.
Det är snart bara "delningsekonomin" som fungerar.
I Europa är 500 Eurosedeln snart ett minne blott, apropå "guldmyntfoten".

Knute sa...

Världens äldsta människa föddes i Turkiet 1899 (dåvarande Ottomanska imperiet men flyttade sedan till Västerås) – i alla fall om man ska tro på henne – och fick senast ett barn vid 63 års ålder.

När hon kom till Sverige från Turkiet på början av 1970-talet hävdade hon att hon var 65 år. Hennes troliga ålder var mellan 40 och 45, men hon ansåg sig ha jobbat färdigt.

http://www.exponerat.net/granskning-sverige-bedrageriet-bakom-varldens-aldsta-avslojat/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.