19 maj 2016

Bananrepublik


Knute skriver i sin artikel nedan: “Jag börjar tappa mina illusioner om Amerika” och det är han inte ensam om.

USA liknar mer och mer en latinamerikansk bananrepublik, både socialt och politiskt.  Vi har ett mångkulturellt samhälle nu, våldsamma rasmotsättningar, knappt någon nationell identitet, en klass av superrika som mestadels lever isolerat från resten av folket, en härskande oligarki,  presidenter som tillåts agera som diktatoriska kejsare, en korrupt kongress som är köpt av de stora företagen och ett övervakningssystem värdigt den värsta polisstat.

Amerikaner har alltför bokstavligt och okritiskt trott att de är bäst i världen, att pengar ger lycka, framgång och nationell sammanhållning och att de har rätt att skicka sina trupper flera tusen mil bort för att slåss mot människor som inte är deras fiender och som inte kan skada dem.  Samtidigt invaderas det egna landet av parasiter och fiender från tredje världen. Ingen amerikansk soldat bevakar de södra gränserna.

De illegala får alla tänkbara offentliga förmåner, konkurrerar undan amerikaner på arbetsmarknaden och Vänstern jublar.
 Det finns också de som verkligen tror på myter om invandrarnas assimilering.  De försäkrar oss att mexikaner vill blir som amerikaner, samtidigt som de säger att mexikaner kommer att berika oss därför att de är annorlunda.
USA:s generösa och okritiska invandringspolitik drivs också av ilska och politiska och ekonomiska beräkningar. När amerikaner protesterar mot vad som pågår säger politikerna att allt kommer att förbli densamma, vare sig de vill det eller inte. Vi har blivit som Mexiko.
Många av oss har vaknat att inser att vår regering är inte vår egen, att de som styr oss i huvudsak är våra fiender.

Obama har fått sin “förändring” men han har byggt den på en grund som lagts under många års arbete av vänster-fanatiker och lögnare. Amerika har förstörts rasistiskt, lagligt, moraliskt och politiskt.Vänster-etablissemangets älskling i detta presidentval är en lögnaktig, blodtörstig, korrupt kvinna vars närmaste kompanjon, Huma Abedin beskrivs i “Discover the Network” som: "Tidigare anställd, under lång tid, av the Institute of Muslim Minority Affairs, som delar the Muslim Brotherhood's mål att etablera islamisk överhöghet och sharialagar i hela världen."

Jag kan inte se någon konsekvens eller rationalitet i hur USA förhåller sig till politik och kultur.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr är Sverige på väg åt samma håll! Kritiserar man politikerna för sin maktfullkomlighet och korruption så får man tillmälen som "rasist", "nazist" "putinist" och allehanda andra invektiv från maktens språkrör dvs "journalisterna". En utveckling man knappast trodde var möjlig för ett tiotal år sedan. Skrämmande!

Benny

Anonym sa...

Trump är nog inte så mycket för vänsterchafs, feminism och samhällsomstörtande verksamhet. Därför gillar Amerikanen Trump¡

elina sa...

Det finns många likheter med USA och Sverige. Instämmer med Benny ovan.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.