22 maj 2016

Förverkligande av Hitlers dröm


Det var självklart att folk skulle bli upprörda när Boris Johnson, förre borgmästaren i London och den ledande förkämpen för Storbritanniens utträde ur EU,  påminde väljarna om att flera försök tidigare gjorts, bland annat av Hitler, för att tvinga de oberoende nationalstaterna i Europa in i ett centralstyrt land.

Johnson - Member of Parliament och en forskare och historiker vid Oxford University -  påpekade att tidigare försök av romarna, Napoleon och Hitler, att med våld skapa en enda dominerande europeisk stat, har alla misslyckats, eftersom det inte funnits någon önskan om det bland de olika folken i Europa.

Han gjorde helt klart att det inte är en direkt jämförelse mellan den nuvarande politiska eliten och Hitlers hantlangare, men påpekade att de försökte uppnå samma mål men med olika metoder.

De ilskna tjuten från EU-supportrar och de vanliga socialistiska / progressiva/ självhatarna, var uppenbart fabricerade och ignorerade verklighetshistoria. Den påhittade upprördheten överträffades av Labour MP och Shadow Foreign Secretary Hilary Benn, som hävdade att han var ”kränkt" av jämförelsen.

(En potentiell utrikesminister som förnekar sanningshalten i nutidshistoria för politiska syften fyller en inte  exakt med tillförsikt, men det passar planerna för en Vänster-inriktad gemenskap)

Hitlers planer för Grossgermanisches Reich, där han planerade ett tysk-kontrollerat Europa från "Ural till Atlanten” är väl dokumenterade.

Beteende som detta förnekar historia, i bästa fall ändrar det historia. Alla som studerar politik är väl medvetna om att detta förnekande och omskrivning, är standardförfarande, inte bara för tyranner utan också för de moderna medlemmarna av nämnda socialistiska / progressiva / självhatare  tillsammans med den agenda som drivs av den politiska eliten.

Visionen av ett “Storslaget Tyskt  Europeiskt Rike” har uppstått genom ingen annan än den brittiska premiärministern och europeiska superstat-fanatikern, David Cameron, när han talade och medvetet vilseledde studenter i det forna Sovjet Kazakstan.
Mer här.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

På 50-talet var detta en sanning. När lärarna i skolorna nämnde det visste alla det redan. Och de sympatiserade definitivt INTE med sådana påhitt som att skapa imperium i Europa. Tvärtom. De tyckte de som försökt genom historien var obildade, omoderna och barbariska en föråldrad tanke som man inte kunde föreställa sig skulle kunna återkomma. Så absurt var det. Man hånskrattade åt dylika tankar. Och trodde att de förpassats för tid och evighet till historiens avskrädeshög. På 50-talet såg man sig som bildad, civiliserad, humanistisk och upplyst. Tankar om europeiska imperium var enbart barbariska som hörde diktatur och totalitära stater till. Folken i Europa ansåg sig upplysta, demokratiska och humanistiska för att ens komma på tanken igen. Tyvärr hade de inte en aning om vilka järn som smiddes bakom lykta dörrar. Tron på framtiden var enorm.

Knute sa...

Turkiet skickar lågutbildade och sjuka flyktingar till EU, behåller de akademiskt utbildade. Turkiet har officiellt sagt till FN:s flyktingorgan UNHCR att syriska akademiker inte längre är tillåtna att lämna Turkiet.

http://samtiden.nu/25247/turkiet-syriska-akademiker-far-inte-aka-till-eu/

http://mreast.dk/medie-tyrkiet-sender-lavtuddannede-og-syge-flygtninge-til-eu-beholder-de-akademisk-uddannede/

http://www.dw.com/en/turkey-refuses-eu-travel-to-highly-skilled-syrian-refugees-report/a-19274693

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.