04 maj 2016

“Nu går vi efter Hillary”Kandidat Donald Trump vann alla 57 tillgängliga delegaterna i Indiana genom att vinna staten (53%) och alla nio kongressdistrikt inom staten. Totalt svep av hela tävlingen.

Även om Trump inte formellt har säkrat de 1.237 delegaterna han behöver för att vinna nomineringen - och sannolikt kommer han inte att göra det förrän i juni - finns det ingen allvarlig opposition kvar att blockera hans väg nu när Cruz kastat in handduken.

Donald Trump berömde medborgarna i Indiana, när han bekräftade att han nu är den presumtiva kandidaten för Republican Party. "Folk är så smarta, de fattar vad det handlar om”, sade Trump.
Han hävdade att Cruz-kampanjen spenderat $8 miljoner- (jag har sett andra siffror runt $6 mill)-  i annonser för att försöka besegra honom, kontra de $ 900.000 som han säger att han själv satsade för att vinna.
 Men det nya målet är inte en republicankompis utan den presumtiva Democrat - kandidaten.
Nu ska vi ta oss an Hillary Clinton", sade Trump.

"Hon kommer inte att bli en storartad president, hon kommer inte att bli en bra president,  hon kommer att bli en usel president. Hon förstår sig inte på handel", tillade Trump. "Hennes man undertecknade kanske det historiskt sämsta handelsavtal som någonsin gjorts, när han skrev under det som kallas NAFTA.”

NAFTA, det nordamerikanska frihandelsavtalet , var ursprungligen en överensstämmelse mellan president George H.W. Bush, Kanadas dåvarande konservativa premiärminister Brian Mulroney och Bill Clinton tillsammans med den som då var Kanadas premiärminister Jean Chrétien och Mexikos president Carlos Salinas.  Den trädde i kraft och ratificerades efter att Clinton tillträtt och Kanada hade bytt till en socialistisk regering under Clintons golf-och-fiske-kompis Chretien.

Vad kommer att hända nu?
Trump kommer förmodligen att se sig om efter en vicepresident-kandidat. Det valet är ofta övervärderat och speglar snarare egenskaperna hos presidentkandidaten själv.
Trump val kommer inte att svänga en hel stat eller demografisk grupp, men kommer att visa hans beslutsförmåga och kanske hur han kommer att styra.  Det är också möjligt att han kommer att göra ett så fantastisk val att han fortsätter att kasta ett helt nytt ljus på den här annorlunda presidentkampanjen.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Not the Nine O'Clock News (Inte Aktuellt) var ett program på BBC2 åren 1979-1982.
- På Youtube ser man att politiker redan då kunde... ändra sig. Tid (0:41) (Finsk textning; du blir väl inte störd av det?)
https://youtu.be/T17VzztS60M

Man ser något liknande i USA nu: Tidigare har politiker i hög grad ogillat Trump. Men nu, ja nu alltså... nu inser man ju att man nog bör stödja honom. Bob... nej tyst nu SD...
/ SD

Anonym sa...

Trump är priset som lättlurade vänsterfolk kommer att få betala för allt det fina Amerika har stått för som the obama under 7 år lyckats att fördärva fullständigt.
Här i Europa tror gemene man bättre om Putin än om Obama, även ickekommunister.

Anonym sa...

Hillary använde en oskyddad privat server för sin omvärlds-kontakt. 2013 fanns där 2.200 emails med klassificerad information; 22 var "Top Secret".
- Rumänen "Guccifer", Marcel Lehel Lazar, 44, har läst dem. "Lätt att ta sig in på servern."
- Han är sedan en tid fängslad i Alexandria, Va. Rumänien har utlämnat honom. Fox talade med honom där.
- 12 september (två månader före president-valet) ställs han inför rätta.
http://www.foxnews.com/politics/2016/05/04/romanian-hacker-guccifer-breached-clinton-server-it-was-easy.html
http://www.foxnews.com/politics/2016/04/08/source-no-coincidence-romanian-hacker-guccifer-extradited-amid-clinton-probe.html
http://www.nationalreview.com/corner/434973/hacker-guccifer-says-he-hacked-hillarys-server-if-so-clinton-violated-us-code
/ SD

Anonym sa...

Playboy intervjuade Trump 1990. Nu har man lagt ut intervjun på nätet:
https://www.playboy.com/articles/playboy-interview-donald-trump-1990

Den är lång, lång, lång... Men Powerline citerar en bit från mitten. T.ex.: "Vad är det första president Trump skulle göra från Oval Office: -- Mycket! En tuff attityd är viktig. Jag skulle lägga skatt på varje Mercedes-Benz i det här landet, och på alla produkter från Japan. Så vi skulle få underbara allierade igen."
http://www.powerlineblog.com/archives/2016/05/trump-circa-1990.php
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.