26 maj 2016

“Progressivt” tänkande

Jag är fortfarande på resa men hittade denna bild värd att återge.6 Kommentarer:

Anonym sa...

Avpixlat nämnde 23/5 att Tino Sanandaji - svensk ekonom, född 1980 som kurd i Iran; kom hit 1989 - intervjuades (på Youtube) i Rubin Report. (Han blev först civilekonom, och har sedan doktorerat i public policy vid University of Chicago.)
http://avpixlat.info/2016/05/23/tino-sanandaji-gast-i-amerikanska-rubin-report/

Det är två program (tid 38:41 och 23:40) om invandringskaoset nu i Sverige. (Allra först dock om Sanandajis bakgrund). (Hans engelska är inte alldeles lätt att hänga med i; jag har två små högtalare, och trycker den enda mot örat.)
- En gång var svennarna lite religiösa, men från 1968 och framåt blev vi mer allmänt "radikala". Invandrings-vännerna idag är egentligen inte intresserade av hur invandrarna mår; de umgås inte; men de vill visa att de är goda, varmhjärtade människor. Att de brinner för de fattiga! (Och man behöver väl [a propos bilden ovan] inte nämna att de håller islam högt?)
- Det är mycket som sägs i programmen; många fakta. Ska lyssna en andra gång!
/ SD

Anonym sa...

Friskolorna (ni vet; kristna och så) ska få ge förtur till "barnen" som kommer nu (från Irak och Afghanistan).
- "Något av det snabbaste lagstiftningsarbete som gjorts", säger utbildningsminister Fridolin.
- Är skolan poppis ska "barnen" kunna kvoteras in där med förtur.
- Blir problem för svenne-barnen? Nix, säger F. "Skolorna kommer att bygga ut sina lokaler!"
- "Om man har ett kö-system som bygger på att man länge stått i kö, så blir det väldigt svårt för de nyanlända att konkurrera om plats", förklarar liberalernas (Fp) talesman. "Så vi är nöjda".
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22892259.ab

Om man bor (t.ex. på en gård) i norra Botkyrka, är väl ens enda chans att låta barnen gå på friskola? Men nu ska de bli likadana som de "riktiga" skolorna i Alby och Norsborg...
/ SD

Anonym sa...

Byn Oberwil-Lieni i Schweiz vägrar ta emot "flyktingar", trots att regeringen vill det. Man röstade om saken.
- Det här gör att de får betala böter på 2,5 milj kr istället.
- Men det tyckte de ändå var bra, i en omröstning! Ingen brottslighet är det idag, och framför slipper man alla kvinno-övergrepp framöver.
- Några bybor lovade rentav att stå för kostnaden själva! 300 av de 2.200 byborna är idag miljonärer (i schweizer-franc)... (Daily Mail UK, 27 maj 2016)
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3610761/Inside-village-Europe-migrants-BANNED-Switzerland-s-super-rich-Oberwil-Lieli-millionaires-won-t-accept-asylum-seekers-voted-pay-200-000-fine-instead.html
/ SD

Anonym sa...

27-åriga sångerskan Helly Luv, irakisk kurd, visar vad som händer nu (3 km från Mosul).
- Videon "Revolution - We won't give up", tid 7:19, visar hur det är att leva i de trakterna, med ISIS i närheten.
https://youtu.be/fLMtTQsiW6I

Jag såg först i National Review om detta: "Feminism in the Flesh: Kurdish Pop Star Risks Her Life to Make Music That Matters. "
http://www.nationalreview.com/corner/435965/feminism-flesh-kurdish-pop-star-risks-her-life-make-music-matters
/ SD

Anonym sa...

Flight 804 Egyptair, från Paris till Kairo, störtade 19/5. Nu säger bloggaren Walid Shoebat [USA; född Betlehem] att det var ett självmord från piloten.
- Denne hade några dagar innan bjudit hem kolleger och antytt att slutet är nära, att han var redo att möta sin skapare. "Han bjöd [vännerna] farväl med ord han sagt för första gången i sitt liv."
- Tidningen Al-Hurra hade rubriken: 'Dödsropet från planets pilot under hans sista måltid.'
- The Telegraph (UK) 20/5: '..de andra piloterna hyllade kapen Shakir, en positiv och from man, som brukade be ombord, och som hjälpte andra att finna riktningen till Mecka.'
- Han var 36 år, ogift, och vägrade att gifta sig (inte så vanligt där). Hans bror har sagt: 'Han ringde mig innan avfärden, och bad mig be för honom. Jag ser honom som en martyr'.
- O.s.v. Citaten är (oftast) på arabiska, från egyptiska tidningar. Vi kan väl räkna med att de inte har synts i våra blad.
http://shoebat.com/2016/05/21/breaking-muslim-pilot-of-flight-804-converted-the-plane-into-a-portable-mosque-and-said-farewell-before-he-crashed-the-plane-and-slaughtered-everyone/
/ SD

Anonym sa...

Jag nämnde 25/5 att en familj som inte fått uppehållstillstånd, ändå skulle få socialbidrag av kommunen (Vännäs). Förvaltningsrätten sade det.
- Nu säger Kammarrätten att "Lagen om mottagande av asylsökande" (LMA) ska gälla. Det är staten som ska stå för logi och dagersättning här.
- Men LMA ändras 1 juni. Ersättningen upphör för de som inte vill tillbaka.
- Fast personer med barn (eller ansvar för barn) berörs inte, säger LMA...! (Widar, Folkbladet)
http://www.folkbladet.se/blogg/widardirekt/kammarratten-undanrojde-tokig-dom/?blog=2518025&entry=9186712

Nå, det har funnits fall där flickor på 15-16 eller så, som gått i svensk skola sedan första klass, nu ska utvisas! Jag är i princip helt emot detta. Är man uppvuxen här, ska man få stanna!
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/det-ar-fel-att-utvisa-var-klasskamrat_4093013.svd
PS: Marjam i SvD (och hennes mamma) får stanna! (Juni 2015)
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.