26 maj 2016

Och grisar kan flygaVi hör talas om katastrofala förhållanden i Venezuela men vad det är orsakat av verkar vara "förlorat" bland amerikanska democrats som stödjer antingen Sanders eller Clinton .... båda socialister.
- Båda har lovat att det socialismen har gjort för Venezuela, Kuba, Sovjetunionen, et al, kan det göra för Amerika, om folk bara ställer upp och röstar på dem.

Hur många gånger måste socialism misslyckas och kollapsa på egen hand innan den dumma Vänstern äntligen fattar?
- Kan man verkligen vara så dum?

Ett av de rikaste oljeländerna i världen, Venezuela, anammade socialismen. Landet är nu helt utan pengar. De kan inte ens betala tryckeriet i London så att de kan trycka mer sedlar.

Här är ett gammalt skämt:
Q: Vilken sorts belysning använder folk efter socialism?
A: Stearinljus.

Matbristen lämnade det venezuelanska folket hungrigt
- Problemet löst, socialism har gjort att det inte finns toalettpapper längre och om du inte äter, behöver du inte toalettpapper.


Socialism subventioneras av verklig rikedom. I Venezuelas fall var det oljerikedomar.  Det var “grädde på moset” som gjorde påhittad prissättning och lamslagna marknader möjligt för en tid.

När vi levde där kostade diesel 0.6 dollar per gallon (3.8 liter) om man var infödd och 1.25 för oss utlänningar som bodde på en segelbåt. Mat var billigare på restauranger än vad jag kunde åstadkomma från vår egen frys och skafferi.
Men verklig rikedom försvinner och kan inte fyllas av socialismens snabba påhitt.  Men de som kör den socialistiska maskinen, (kumpaner, svågrar, socialistiska kusiner) och som lever i relativt privilegium vill naturligtvis inte se förändringar.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

I Sverige är det närmast TABU att prata om Venezuela. Lotten Collin på STASI agenturen SR1 ger skönmålade och förlåtande referat därifrån ibland. Hon håller nog på Maduro ett tag till.

elina sa...

Ett bra inlägg om Venezuela: https://generacionyen.wordpress.com/2016/05/19/maduro-and-the-country-that-is-disintegrating-in-his-hands/
Hon skriver mestadels om Kuba, det andra socialistparadiset där folk står i kö för livsmedel.

Berit sa...

Fox News visar här en video där desperata människor i Venezuela gräver i sopor efter något att äta.

https://www.youtube.com/watch?v=qGj_VOlCJko

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.