04 maj 2016

Varje bransch blir sämre när regeringen blandar sig i

Det är verkligen sant vad gäller hälso- och sjukvård.4 Kommentarer:

Anonym sa...

Administratörer? Själv kallar jag dem improduktiva pappersvändare.

Berit sa...

Tack, kunde inte komma på det svenka ordet för "paper pushers"

Anonym sa...

Folkhälsominister Wikström (s) tänker storsatsa på att minska fetman. "Idag är 14% feta. Om bara 15 år kommer det att vara 25%. Övervikt och fetma är en av våra största utmaningar", säger han.
- Själv tycker jag nog man såg mycket fler tjockisar kring år 2000. Tjejer vars armar stack snett utåt, för att få plats för allt fettet, osv. Går jag nu in till centrum (35 minuter) ser jag knappast någon direkt fet. Tar jag bussen, likaså.

Är det här som "klimatet"? Juli medeltemp har (enligt SMHI) haft ett tak på 20º (dygns/månads-snitt) - elva år sedan 1722. (2010 var sista år.)
Och ett golv på 13º; också 11 år, senast 1977. - Det var ju några kalla år på 60-70-talet ("ryska atombombsproven" låg bakom, trodde man).
- Men de här temperatur-siffrorna har inte hindrat media (och Mp!) att slå fast att "det går åt h-e för oss; vi brinner upp!"

Men världen förändras. Framöver [Mp:s kris?] är det tydligen fetman som ska skrämma livet ur oss? Eh?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22759870.ab?ref=yfp
/ SD

Berit sa...

SD, du liksom jag vet att man måste ständigt skapa nya faror, som bara regeringen kan rädda oss ifrån och därmed rättfärdiga sina intrång i den personliga friheten

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.