15 juni 2016

Att dö för


Om du just kom tillbaka från en resa till Mars, har du kanske undgått alla nyheter om den tragiska dödsskjutningen i en bar i Orlando. I så fall läs min posting från i går om Omar Mateen, en amerikansk medborgare, med föräldrar från Afghanistan, som sköt och dödade 49 personer.

Massor av människor har naturligtvis reagerat på detta och förklarat vad vi måste göra. Detta var de vanligast förekommande förslagen.

1.Vi måste ha strängare vapenlagar.
 (Mateen var under utredning två gånger av FBI . De hittade inte något som var olagligt. Han var anställd som säkerhetsvakt i en firma som gjorde många jobb för Homeland Security. Alla kontroller var godkända.)
2. Vi måste omedelbart stoppa alla muslimsk invandring.
(Han var född i USA!)
3. Att tillåta vanligt folk att bära dolda vapen för att försvara sig skulle inte lösa någonting.
(Det var 49 döda människor och 53 skadade som var obeväpnade i en lagstadgad vapen-fri zon.)
4. Vi måste besegra ISIS.
(Hur????)

Så här är det:
"I ett fritt samhälle, finns det inget institutionellt botemedel att stoppa en person som är villig att dö för sin sak.  Det finns ingen brottsbekämpnings-teknik som kan stoppa denna typ av händelse. Den person som är villig att dö sitter med trumf på hand.  Det kommer till en punkt om vem som är mest villig att dö, vem som är beväpnad och som kan skjuta bättre och snabbare.”

Kvällen innan massakern i baren sköts en kristen ung kvinnlig sångare ihjäl av en man som sedan begick självmord. Detta hände också i Orlando. Ingen vet varför mördaren gjorde det. Det hände också i en vapenfri zon.

Vapenkontroll-lagar kan inte kontrollera sådana handlingar.  Viljan att dö för en sak väger tyngre än allt annat.

Socialister/Vänstern kan inte förstå det, eftersom de inte tror på något som är värt att dö för. De tror bara på åtgärder värda att rösta på. De tror på frälsning genom politik. Men frälsning genom politik har alltid varit en myt.

Massakern i Orlando framkallade de vanliga reflexmässiga reaktionerna. De är alla politiska. Men politik kan inte lösa problemet med mord. Lagstiftningen kan inte lösa det. De som tror att politik är  frälsning blir testade av händelser som dessa och det kommer att bli många fler.

Besökarna på baren i Orlando kunde inte försvara sig på grund av den lag som säger att vapen är inte tillåtna på platser där alkohol serveras. Socialisterna/Vänstern skapade den lagen och de vill göra hela landet till en  gigantisk vapenfri zon.

Jag har två ord till svar: Omar Mateen.

8 Kommentarer:

Argus sa...

Problemet: "Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof".
Lösningen: Terroriststämpla islam som totalitär ideologi och plocka bort status som religion.

Anonym sa...

"Socialister/Vänstern kan inte förstå det, eftersom de inte tror på något som är värt att dö för. De tror bara på åtgärder värda att rösta på. De tror på frälsning genom politik. Men frälsning genom politik har alltid varit en myt".

Och det finns politiska uslingar som gjort till sitt levebröd att mot enorma pekuniära ersättningar från utplundrade skattepengar lura sina medmänniskor.

Berit sa...

Jag tror inte att den främsta anledningen till dådet var att döda homosexuella. Vi får inte glömma att det är Ramadan nu och ju mer spektakulärt man utför sitt dåd desto heligare är det. Mateen var hemmastadd på baren, det var en plats där han visste att han kunde döda många. Det sägs att han tidigare rekognoscerat Disney World som ett möjligt ställe. Jag törs inte ens tänka på hur det skulle ha avlöpt.
Jag tror inte heller att Mateen var tränad av ISIS, de var bara tacksamma över vad han gjort.
Det viktiga för dessa terrorister är att skapa så mycket kaos, sorg och smärta som möjligt. Det kommer att hända fler gånger. Håll er borta från folksamlingar!!

Anonym sa...

Omar Mateen kunde köpa ett AR15-gevär [halv-automat] strax innan han började skjuta på söndagmorgonen 12/6. Och ändå hade FBI två gånger (2013, 2014) undersökt honom för extremism.
- Jo: Lagarna kan göra att det blir så. Mateen hade inte befunnits skyldig.
- Ett större problem är att Obama redan från början (2009) stoppade all diskussion om Islam som ett säkerhets-problem. Man fick t.ex. inte använda ordet "jihad" (och på så vis antyda att det var ett i grunden 'religiöst' problem). Inte ens i hemligstämplade akter! Folk fick andra uppgifter, kontrakt avslutades, möten ställdes in. "There was a thorough purge of personnel".
- Men nu har det första verkligt stora jihadist-angreppet i USA skett. 49 döda. Det blir så. "Så länge vi värderar politisk korrekthet högre än amerikaners säkerhet, kommer oskyldiga människor fortsätta att dö." -- John R Schindler, tidigare National Security Agency
http://observer.com/2016/06/the-road-to-orlando/
/ SD

Anonym sa...

Gay-bar händelserna i Orlando listas i Miami Herald, från kl 02 [skott hörs] till 05 [Mateen dör]. Omar Mateen var ju där tre timmar, och dödade människor. (Det var en Latin Night där.) Åtminstone en gång lade han ner vapnet, och tvättade sig i ansiktet.
- Polisen bröt sig in efter (upprepat:) tre timmar.
- Obama menar att det här skulle aldrig hänt, om det varit svårare att få tag i vapen.
- Det skulle väl blivit mer som Chicago då.
http://www.nationalreview.com/corner/436731/pulse-outcome-would-have-been-better-if-patrons-were-armed
http://www.miamiherald.com/news/state/florida/article84076637.html
/ SD

Anonym sa...

National Review har en sammanställning av Omar Mateen's förehavanden. Han jublade över 9/11-anfallet 2001, och sade att Osama bin Laden var hans farbror. (Hans far gav honom en örfil för det.) -- Han "skröt" inför sina arbetskamrater om sina relationer med terrorist-organisationer. FBI kollade upp honom för första gången, då. -- Disney World kontaktade FBI tidigare i år; han tycktes vara ute för att rekognosera. -- Och en vapen-affär vände sig också till FBI i år; han ville ha sådant som inte var normalt; plus hans mobil-samtal på arabiska...
- Och Obama & Co undrar varför vanligt folk vill ha vapen för att kunna försvara sig...
http://www.nationalreview.com/corner/436745/parade-red-flags
/ SD

Anonym sa...

En polis sköts ihjäl vid 23-tiden igår (17/6), och en annan skadades allvarligt, i Vichtis -- NV Stor-Helsingfors. Skytten påträffades senare död. [Vem?]
-- "Att en polis skjuts ihjäl är väldigt ovanligt i Finland", säger TT/DN.
https://svenska.yle.fi/artikel/2016/06/18/polis-dodades-i-skottlossning-i-vichtis
/ SD

Anonym sa...

Frågar man folk i New York var ansvaret för Orlando-attacken ligger; "guns, Republicans or Islam" -- är ju svaret givet: "Islam as a whole is a very peaceful religion". "När dödade kristna någon sist, av religiösa skäl?" "Aaah, korstågen..." -- Tid (2:01)
https://youtu.be/lTSxR-BdLbY
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.