26 juni 2016

Brexit kommer att skapa en svallvåg Donald Trump tror att Storbritanniens omröstning för att lämna EU återspeglar liknande känslor om självständighet och patriotism här i USA.

Folk vill ta tillbaka sitt land och de vill ha självständighet och vi ser det överallt i hela Europa.
 Jag tror att vi kommer att se många andra fall, där man vill ta tillbaka sina gränser, där man vill ta tillbaka sin valuta och en massa andra saker som man vill ta tillbaka. De vill ha ett land igen. Så jag tror att vi kommer att se det mer och mer. Jag tror verkligen det och jag tror att det också händer i USA. "

På frågan om hur en Trump-administration skulle hantera relationer med Storbritannien svarade han: “Det är  bara att ta det till sig… det är inte en fråga om inställning,  det är folkets vilja.  Det är alltid folkets vilja, som vinner  i slutändan.”

Det är också värt att notera att de som överväldigande röstade för att Storbritannien skulle lämna EU  är de som är gamla nog att minnas vad Storbritannien var innan de gick med i unionen.

Vallokalsundersökningarna visar att majoriteten av de som röstade "lämna”,  omfattar åldersgruppen 50 och äldre, medan majoriteten av de som röstade “stanna” är 18 till 24-åringar.

 Trump har rätt när han säger att folk vill ha tillbaka sitt land. Brexit-omröstningen illustrerar att  västerlänningar är trötta på globalist-byråkrater som dikterar policy för både handel-och finansfrågor såväl som den kritiska frågan om invandring.

5 Kommentarer:

Argus sa...

De yngre röstade inte så de ska inte klaga:

% who got through our final #EUref poll turnout filter by age group:

18-24: 36%
25-34: 58%
35-44: 72%
45-54: 75%
55-64: 81%
65+: 83%

https://mobile.twitter.com/SkyData/status/746700869656256512

Anonym sa...

Trump menar alltså att indianerna ska resa sig igen och återta sitt land.

/pdf

Berit sa...

Var får du det ifrån?

Anonym sa...

Media, typ DN, tror att politiken är det som avgör vår välfärd. Inte sant. Avgörande är ekonomin, företagsamheten.
- Och företagsamhet förutsätter frihet - att få göra som man tror är bäst för företaget. Inom lagens gränser, givetvis.
- Frågan om t.ex. invandring hit skall avgöras av oss, inte av fru Merkel. Eller Bryssel-byråkrater.
- Ett Brexit skulle kunna fixas utan större problem. Utan nya spärrar, tullar, förbud. Om man bara vill göra det enkelt. -- Fråga Ingvar Kamprad!

- Som vår värld ser ut idag vill vi inte ha fri inresa från Turkiet. Men det är ett mycket konkret hot, om Bryssel får bestämma.
https://www.rt.com/news/348191-eu-referendum-turkey-visa/
/ SD

Anonym sa...

Det är väldigt egendomliga synpunkter som kommer fram nu efter Storbritanniens val om Brexit. Svenskar som bott länge i England tror att de inte får stanna längre i landet. Andra uttrycker det som att nu kan man inte längre resa fritt i Europa.!!! Var kommer sådant trams ifrån eller som här där man tror att indianerna ska resa sig och ta tillbaks sitt land.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.